Nuri Asan Tesisleri'ndeki kulüp binasında gerçekleşen imza törenine Başkanvekili Ömer Çoruh, Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş ve Teknik Direktör Engin Korukır katıldı. Korukır'ın kaç yılık sözleşme imzaladığına dair açıklama yapılmadı.


SEVİNMEYE HASRET AKLDIK
Samsunspor Başkanvekili Ömer Çoruh, yaptığı açıklamada, kulüp için en uygun olanı neyse ona göre hareket etmek zorunda olduklarını belirterek, "Bir süre önce Ümit Özat ile yollarımızı ayırmıştık. Biri gider biri gelir. Önemli olan kulüplerin yaşaması. Bir süredir çok isimler geldi geçti. Kulübümüz için şartlarda en uygun olanı neyse ona göre hareket etmek durumundayız. Bunu sizlerde bizlerde iyi biliyoruz. Ufak tekef pürüzler vardı. Onları konuştuktan sonra mutlu sona erişildi. Anlaşma sağlandı. Hocamıza teşekkür ediyorum. Hoşgeldin diyorum. İsmi gibi engin tecrübeleriyle inşallah bu işi başaracağız. Samsuspor'u daha yukarılara hak ettiği yerlere taşıyacağız. Mutlu olalım, sevinelim. Hasret kaldık sevinmeye. 8 haftadır çok şeyi özledik. İnşallah hocamızla birlikte o günleri tekrar yaşarız" dedi.


YEDİNCİLİK BAŞARISIZLIK OLUR
Resmi sözleşme imzaladıktan sonra iddialı açıklamalarda bulunan Engin Korukır, Karadeniz'in en önemli kulüplerinden birine geldiğini ifade ederek, "Belki de en önemlisi. Nereye geldiğimi, değerli yere geldiğimi biliyorum. Mutlu ve gururluyum. Tarihine baktığımız zaman bana göre bölgenin en önemli kulüplerinden birisine geldim. 7. olmak başarı sayılmaz. Tesislere ayak bastığımda enerjim bir kat daha arttı. Geçmişte bizlerde başarılı veya başarısız olduk. Geçmiş ile yaşamayacağız. Hiçbir zaman geçmişi mazeret olarak görmeyeceğiz. 7. olursak başarısız olacağız. Beklentininde daha üstüne çıkmak için buradayız. Samsunspor'un bu sene layık olduğu yere çıkması için çalışacağız. Böyle bir başarıyı biz başarırsak dünyanın en mutlu insanı olurum. Samsunspor olduğu için hedefte 7.lik olmaz. Yıllarır bu ligde hocalık yapıyorum. Kurduğumuz takımların 2-3 tanesi şampiyon oldu, bana nasip olmadı. Yardımcı hocalık yaparken şampiyon oldum bu ligde. Bulunduğumuz yer bizim hiç düşünmediğimiz yer. 10.'luktan aşağısı bize hiç yakışmayan yer. Acilen 5-6 sıra yukarıya çıkmamız lazım" diyle konuştu.

İŞTE YARDIMCILARI
Öte yandan Engin Korukır, imza töreni sonrası takımın başında ilk idmanına çıktı.

Engin Korukır'ın yardımclıklarını Kenan Yelek ve Taşkın Darcan yapacak. Yunus Şenocak'ın ayrılmasıyla kaleci antenörü Nihat Köksal oldu.

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU