Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'de çok kişiliksiz, kimliksiz, estetikten mahrum bir yapılaşmayla karşı karşıya olunduğunu belirterek, "Bunu önlemek için farklı değerler üreterek yapılması gereken çalışmalar dizisi olduğuna inanıyorum' dedi


Tarihi Kentler Birliği'nin Sarıyer Bölge Toplantısı'na katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada yaptığı konuşmada şehirleri geleceğe taşıma sürecinin çok iyi planlanması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, "TKB olarak biz nerede bir tarihi eser, eski bir bina var, bunları alalım restore edelim anlayışını aştık. Elbette bunu yapacağız ve koruyacağız. Ama buralara bir işlev, bir fonksiyon yükleyerek geleceğe taşımak da en az onun kadar önemli" dedi.

BÖYLE BİR TRAJEDİ OLAMAZ
Türkiye'deki çarpık yapılaşmaya da değinen Başkan Yılmaz, 'Çok kişiliksiz, çok kimliksiz, çok estetikten mahrum, sıvasız, boyasız, bütün çirkinliği ile beraber, önünden geçerken başımızı önümüze eğmek zorunda kaldığımız bir yapılaşma ile karşı karşıyayız. Sıvasız binaların sayısı sıvalı binalardan daha fazla. Böyle bir trajedi olamaz. Bana göre bügünden itibaren hiç gecikmeksizin binalarımızın dış cephelerinin kimlikle yüklenmesi ve bunun da bir şeyleri taklit edercesine değil, farklılıklar yaratarak, farklı değerler üreterek yapılması gereken bir çalışmalar dizisi olduğuna inanıyorum' dedi.

İstanbul Steigenberger Otel'de yapılan ve çeşitli başlıklarda panellerle devam eden toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB Danışma Kurulu Üyesi Asım Güzelbey, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bursa Büyüykşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TKB üyesi il ve ilçelerin belediye başkanları, kaymakamlar, bazı STK yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.