Samsun'u etkisi altına alan kar yağışı sonrası yol açma ve tuzlama çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Atakum Belediyesi, yoğun kar mesaisi yapıyor. Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, tüm ekip ve ekipmanlarıyla ilçenin dört bir yanında yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 7/24 görev başındayız' diye konuştu.
Kar yağışının etkili olması ihtimaline karşılık günler öncesinden hazırlıklarını yaptıklarını ve bu anlamda hazırlıksız yakalanmadıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Kar yağışının, gündelik hayatı olumsuz yönde etkilememesi için ciddi bir çalışma programı içerisindeyiz. Ekiplerimiz kar yağışının başladığı sabahın ilk saatlerinden itibaren yol açma ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Bizzat başında olduğum bu çalışmalar sonucunda kimsenin mağdur olmaması için mücadele ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı personelimiz tam kadro alanda çalışmaları sürdürüyor. Ayrıca 7/24 esasına göre kar nöbeti tutan, 3 greyder, 2 bekolader, 5 kepçe, 1 tuzlama aracı, 2 kar bıçaklı kamyon ve 25 personelimizle günün her saatinde kar mücadelesi sürdürüyoruz' şeklinde konuştu.
Atakum Belediyesi olarak etkin kar yağışı süresince yol açma, temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak devam ettireceklerini ifade eden Başkan Taşçı, 'Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız veriler sonucunda yağışların devam etmesinin beklendiği süreç boyunca ekiplerimiz görev başında olacak. Vatandaşlarımız bu süreç içerisinde olası sıkıntı ya da mağduriyetlerinden mutlaka belediyemizi bilgilendirmeli. Ekiplerimiz en kısa sürede gereken çalışmayı, talep edilen noktalara da ulaştıracak' ifadelerini kullandı.