Samsun Valisi İbrahim Şahin, silah ruhsatlarından elde edilecek geliri, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulacak dernek aracılığıyla fakir ve muhtaç çocukların eğitimi için kullanmayı planladığını söyledi.

Bunu yaparken soruştuma geçirme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Belki bize ceza bile verebilirler. Olsun, biz yine de böyle bir yöntem deneyeceğiz" dedi.

CEZA BİLE ALABİLİRİZ
Silah ruhsatlarının tamamen valilerin insiyatifinde olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Yaklaşık bir yıldır düşünüyorum. Henüz karar vermedim. Bunun riskli bir yanı da var. Diyorum ki, şartları uyan insanların silah ruhsatlarını imzalayayım ama onlardan belli bir miktar para alalım, dernek kuralım. Bu dernek de Milli Eğitim bünyesinde olsun. Gitsinler parayı bankaya yatırsınlar, makbuzu da getirsinler, ruhsatı imzalayayım. Sonra bu paralarla bizim fakir ve muhtaç çocuklarımız ile Suriye'den gelen çocuklara, eğitim için burs verelim.
Belki bunu yaparsak soruşturma geçiririz hatta ceza bile alabiliriz. Hiçbir başarı cezasız kalmaz diye bir söz var. Biz ona da inanıyoruz. Olsun önemli değil, bize ceza yazsınlar. Biz yine de böyle bir yöntem deneyeceğiz" diye konuştu.

ÇOCUKLARI HAYATA KAZANDIRACAĞIZ
Bunu başarmaları halinde en az 100 ila 500 öğrenciye burs vermeyi planladıklarını da ifade eden Vali Şahin, "Bunu başarırsak çocukları hayata kazandıracağız. Çünkü bizim özellikle fakir mahallelerin çocukları uyuşturucuyla tanışıyorlar. Bu yavrularımızı olabildiğince hayata tutundurmak gerekiyor. Biz genç nüfusumuz ile övünüyorduk. Ancak artık nüfusumuz yaşlanıyor" diye konuştu.

Bayram OK