Dışişleri Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir adet SU-34 uçağının önceki gün saat 11.46'da Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov hemen Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

RUSYA'DAN YALANLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Igor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada 'Suriye'de konuşlanan Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlali söz konusu değildir. Türk tarafının ihlal beyanı kanıtsız ve propaganda amacı taşıyor' denildi.

NATO'DAN RUSYA'YA TEPKİ

NATO da Rusya'nın Türk havasını ihlal etmesine tepki göstererek Moskova'ya sorumlu davranma çağrısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün yaptığı yazılı açıklamada, Türk yetkililerin tüm uyarılarına rağmen Rusya'nın bir kez daha hava sahası ihlalinde bulunduğunun altını çizerken 'Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almalıdır' ifadelerini kullandı. NATO'nun Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Stoltenberg, 'NATO, müttefikimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğünü destekliyor' dedi.