Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi, bundan sonra eğitim öğretim yaşamına yeni adı Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak devam edecek. Okulda düzenlenen törene Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Söke Garnizon Komutanı İstihkam Albay Uğur Hakan Kocatürk, İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanı Kara Pilot Albay Hüsamettin Gürel, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, şehidin çok sayıda pilot arkadaşı, şehidin annesi Özcan Acar, şehidin babası Mümin Acar, kardeşi Duygu Acar, şehidin eşi Fatma Kıllı Acar başta olmak üzere daire müdürleri, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kara Pilot Yüzbaşı Recep Ünlü, 'Bizler mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer ferdi olarak üniformamızı giydiğimiz ilk gün ettiğimiz yeminde barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada, her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet, kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda eyleyeceğimize namusumuz üzerine and içmiş kişiler olarak; yapılması gereken her türlü görev için canımızı vermekten çekinmeyiz. Görevlerde can verirsek bizim için yüksek mevki olan şehitlik mertebesine ulaşacağımızı biliriz. Şehit olursak bedeniniz vatan topraklarına emanet edilirken, toprağın, vatanın ve milletin geride bıraktıklarımıza sahip çıkacağını biliriz. Şehidimiz kara pilot üsteğmen Emre Acar. Biz canımızı sizlere emanet ediyoruz' dedi.

Konuşmanın ardından törende İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanı Kara Pilot Albay Hüsamettin Gürel tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın'a helikopter maketi hediye edildi. Daha sonra protokol üyeleri ve şehit Emre Acar'ın ailesi tarafından kurdele kesilirken, okul içinde hazırlanan Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar köşesinin açılışı yapıldı.

Duygusal anlar yaşandı
Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın annesi Özcan Acar, babası Mümin Acar, kardeşi Duygu Acar, ve eşi Fatma Kıllı Acar tören boyunca duygulu anlar yaşadı. Baba Mümin Acar duygularını ifade etmekte güçlük çekerken; 'Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' derken; eşi Fatma Kıllı Acar ise; 'Sadece şunu söylemek istiyorum. Umarım bu okuldaki her öğrenci en az Emre Acar gibi biri olur' ifadelerini kullandı.

Tören sonrasında Söke Asri Mezarlığa geçilerek Sökeli şehit Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın kabri başında dualar okundu.

Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne şehit Emre Acar’ın adı verildi