2017 yılında 108 ülkenin katılımıyla 21 branşta Samsun'da gerçekleşecek olan 23. Yaz Deafolimpik Oyunları hazırlık ve değerlendirme toplantısı Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda Vali İbrahim Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden yaptığı konuşmasında, 'İnşallah 2017'de güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Bundan hiçbir kuşkumuz yok. Biz federasyonlarımızdan aynı dünya şampiyonasında olduğu gibi herkes kendisiyle ilgili branşa sahip çıkmasını bekliyoruz' dedi.
Vali İbrahim Şahin ise konuşmasında, 'Bugün çokça önemsediğimiz bir toplantıda birlikteyiz. Biliyorsunuz 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için kum saatimiz işliyor. İlimizde bir iki tesisin dışında bütün tesislerin tamamı bitti. 2017 Samsun 23. Yaz Deafolimpik İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Türkiye tarihinde yapılacak olan en büyük spor organizasyonu, onun içinde ben konuyla ilgili her bir federasyonun temsilcisi veya delegasyonu, her bir kamu görevlisinin ve her bir Türk vatandaşının varsa bu konuyla ilgili veya dolaylı bir teması mutlak suretle üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmesini arzu ediyoruz. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun'un tanınması adına ciddi katkılar sağlayacaktır. Samsun son derece modern, çağdaş, batılı ve o kadarda otantik bir şehirdir. Samsun bir spor kenti, sağlık kenti ama her şeyden öte Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı ilk adım kentidir. Onun için bu şehrimizi daha fazla önemsiyorum. Tabii çok önemli bir şansımız var' ifadelerini kullandı.
Vali Şahin'in konuşmasının ardından İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, Samsun'da gerçekleşecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın tanıtımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumun ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.
Toplantıya ayrıca, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, federasyon başkanları ve temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.