HaberlerZamdan kaçınıyoruz

Zamdan kaçınıyoruz

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, 'Son dönemdeki döviz artışından dolayı hammaddeye yaklaşık yüzde 20 zam geldi. Ancak ülkemizin geçtiği zor durumu da göz önünde bulundurarak zamdan kaçınıyoruz' dedi

Zamdan kaçınıyoruz

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, son günlerde ekmeğe zam gelebileceği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Daha önce de yaptığı açıklamalarda ekmeğe zam yaplımayacağını belirten Yiğit, hammaddeye zam gelmiş olsa da bu dönemde ekmeğe zam yapmaktan kaçındıklarını ifade etti.

DÖVİZ ARTIŞINDAN ETKİLENDİK
Ekmeğe son olarak 2015 yılının ocak ayında zam yapıldığını ve fiyatın 1 TL'ye çıktığını ifade eden Yiğit, "Son dönemde yaşanan döviz artışı nedeniyle sadece son bir ayda hammaddeye yaklaşık yüzde 20 zam geldi. Burada şunu ifade etmek gerekirse, ekmeğin kalitesini artırmak için Rusya'dan ithal edilen buğday ile bizim buğdayımız karma yapılıyor. Bu nedenle döviz artışı bizde hammadeye yansıyor. Bunun yanında son yapılan zamdan geçen iki yıllık sürede de işçilik, yakıt gibi kalemlerde yaklaşık yüzde 30 artış oldu. Ordu'da, Giresun'da ekmek yaklaşık bir yıldır 1,25 TL'ye satılıyor. Ancak biz, ülkemizin zor günlerden geçtiği, vatandaşımızın dahi birçok şeyden feragat ettiği bu dönemde şartlarımızı zorlayıp zam yapmaktan kaçınıyoruz" diye konuştu.

Başkan Yiğit, kısa dönemde ekmeğe zam yapmayı düşünmediklerini ifade etti.

Barış BUDANOĞLU



 ekmek  


SIRADAKİ HABER
}