Ünye Belediyesi, Niksar Caddesi, Saray Caddesi, Atatürk Mahallesi ve sahil şeridi boyunca ilçenin 32 noktasında yer altı çöp konteynırı uygulaması başlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, uygulamanın vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandığını, aynı zamanda belediyenin bütçesine de tasarruf sağladığını söyledi.

ÇAMYAR: "DÜNYA STANDARTLARINDA BİR UYGULAMA"
Yer altı çöp konteyneri uygulaması hakkında bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yeni uygulama ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılmasının engellendiğini, kötü koku ve haşere üremelerinin önüne geçilerek halk sağlığı açısından daha hijyenik bir ortam oluşturulduğunu belirtti.

Mart ayı itibariyle yer altı çöp konteyneri uygulamasının belirlenen tüm alanlarda hizmete gireceğini aktaran Çamyar, "Dünya standartlarında bir uygulamayı Ünye'ye kazandırmış olduk. Çöp konteynerlerimizin tamamını yer altına almakla ilgili çalışma devam ediyor. Mart ayı itibariyle bu çalışma tamamen bitirilmiş olacak. Şehrin diğer bölgelerinde de elle süpürme değil vakumlu araçlarla süpürme yapılacak" dedi. Çamyar, 27 kişi ve 9 aracın yaptığı işi bir araç ve bir şoförün yaptığını ifade ederek uygulamanın belediye bütçesine önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

İHA