2016 yılında bir dizi ziyarette bulunan Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ASİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yılmaz, TÜGİK Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Akbaz ile görüştü.

SAMGİAD yönetim kurulu üyeleri, yapılan görüşmelerde görevlerini ve genel kurul sonrasında yaptıkları çalışmaları, toplantı ve organizasyonları hakkında bilgi verirken, yine Samsun ve Karadeniz bölgesinde gerçekleşen ticari faaliyetler, Samsun'un sosyal, toplumsal ve ekonomik alanları konusunda önemli istişarelerde bulundu.

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, iktidarda ve muhalefette görev yapan millet vekillerine Samsun'un sosyo-ekonomik sorunlarıyla ilgili bir brifing sunarken, ilerleyen tarihlerde hazırlayacakları, Samsun'un gelişmesi noktasında yapılabilecek organizasyonlar konusunda, titizlikle ve özenle hazırlanmış dosyaları, en yakın zamanda kendilerine sunacaklarını söyledi.

BAKAN KILIÇ ZİYARETTEN MEMNUN KALDI

Ziyaretten ziyadesiyle memnun olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un birlik ve beraberliğinin tahsisinde, şehrin ülke içinde ve uluslararası platformda tanıtılması noktasında ve aynı zamanda, istihdam yaratılması ve şehrin ekonomisine ciddi katkılar sağlanması konularında SAMGİAD'a bundan öncesinde olduğu gibi, bundan sonra da büyük görev düştüğünü, bu yolda yılmadan, yorulmadan ve hiç durmadan koşmaları gerektiğini söyledi.

SAMGİAD'A ÇAĞRI

Son olarak, yakında geçekleşecek İşitme Engelliler Olimpiyat (DEAFLYMPICS) oyunlarının Samsun'da yapılacak olmasının çok önemli olduğunu söyledi. DEAFLYMPICS oyunlarının başta Samsun olmak üzere, Türkiye içinde büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Kılıç, Samsun'un en aktif dernekleri arasında yer alan SAMGİAD'DAN, bu organizasyonla ilgili olarak ekstra bir çaba içinde olmalarını, bu konuyu şehrin her noktasında gerektiği şekilde işlemelerini istedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ:

Geleceğimiz sizlersiniz. Siz genç iş adamlarından beklentimiz çok büyük.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekilleri ile bir araya gelen SAMGİAD övgü dolu sözlerle karşılandı. Milletvekilleri SAMGİAD'ın ziyaretinden oldukça memnun oldu.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ FUAT KÖKTAŞ:

SAMGİAD ziyaretinden fazlasıyla memnun olduk. Samsun'da gerçekleştireceğimiz toplantılarla, önemli çalışmalara imza atacağımızdan hiç şüphem yok.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ AHMET DEMİRCAN:

SAMGİAD'IN enerjisinden etkilenmemek mümkün değil. Değerli gençlere iş yaşamlarında başarılar diliyorum.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ HASAN BASRİ KURT:

Samsun için belirleyeceğiniz istekler doğrultusunda, her zaman destek vermeye hazırız.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ORHAN KIRCALI:

Samsun ilinde olduğu kadar, ilçelerinde de gerçekleştirilecek yatırımlarınızda, sizlere hep destek, tam destek sözü veriyoruz.

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ KEMAL ZEYBEK:

Sorgulayan, çalışkan, azimli genç iş adamlarımızla bir arada olmak gücümüze güç katıyor. Samsun'un geleceği sizlerin ellerinizde.

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ HAYATİ TEKİN:

Ülkemiz ve şehrimize katma değer katmak için çalışan genç iş adamlarına başarılar diliyoruz. Onların daima yanındayız.

MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA:

SAMGİAD'IN davet ettiği her ortamda bulunmaya hazırız.

SAMSUN'DA İŞ ZİRVESİ İÇİN TOPLANILMALI

SAMGİAD aynı zamanda, bağlı olduğu TÜGİK genel merkezinde, Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Akbaz ile bir araya gelerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç ve yönetim kurulu üyeleri, birçok sanayiciye ve iş adamına ev sahipliği yapabilen iş zirvesi toplantılarının, ilerleyen dönemlerde, Samsun'da gerçekleşmesi konusunda taleplerini iletti. TÜGİK Genel Başkan Yardımcısı Akbaz ise, genel başkanları ve yönetim kurullarının Samsun'u çok önemsediklerini ve en kısa zamanda gerçekleştirecekleri ziyaret programı ile bölgede farklı çalışmalarda birlikte planlayacaklarını söylediler.

ASİYAD İLE EL ELE

Mevcut yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren ASİYAD Yönetim Kurulu adına Başkan Osman Yılmaz, SAMGİAD'I toplantı sırasında ağırlayarak, önemli dostluklar ve işbirliği başlangıçları için davet etti. Toplantıyı, her şey önce Samsun için sloganıyla sonlandıran, bu iki önemli derneğin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ASİYAD'IN ev sahipliğinde, Samsun için geliştirecekleri projeleri konuşmak üzere akşam yemeğinde buluştu. Gecenin sonunda, ASİYAD'IN gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, 'Ankara ve Samsun arasındaki mesafenin, inşa ettiğimiz bu dostluk yapısıyla, son derece kısaldığını, bu güç birlikteliğiyle şehrimiz için başaramayacağımız hiçbir şey, aşamayacağımız hiç bir engel olmadığını' söyledi.