Bakan Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı ve arkadaşlarını siyasi sorumluluklarına uygun davranmaya davet ederek şunları dedi:

"Çünkü siyasi sorumluluklarının gereklerine uygun hareket etmedikleri çok aşikar. Şu anda ülkemizin bazı mahallelerinde bazı ilçelerinde terör örgütü teröristler marifetiyle hendekler kazmış, barikatlar kurmuş, askerimize, polisimize otomatik silah roket atar el yapımı bombalarla saldırıyor, kadınların, çocukların sağlığa, eğitime erişimini engellemek için her şeyi yapıyor ve hayatı onlara zehir eden eylemler gerçekleştiriyor bu eylemler karşısında demokrasiye inanan hukukun üstünlüğüne inanan her sorumlu siyasetçi gibi Sayın Demirtaş'ın bu şiddeti bu terörü yapanlara dönüp 'durun' demesi lazım. 'Yanlış yapıyorsunuz' demesi lazım. Şimdiye kadar baktığımızda gördüğümüz şu: HDP Eş Başkanı HDP'li milletvekilleri adeta buradan Türkiye'yi bir iç çatışmaya nasıl götürebiliriz gibi bir hava çıkıyor ortaya. Bu sözün sorumlu bir kişi tarafından söylenilmesi kabul edilebilir mi? Ne demek yani bir iç çatışmaya dönük imalarda bulunuyor açık bir şekilde ifade ediyor ve o bölgedeki çatışmayı Türkiye'nin batısına başka yerlere sıçratacağına dair hem Demirtaş'ın hem milletvekillerin HDP milletvekillerinin parlamentoda başka platformlarda açıklamaları var. Şimdi demokrasiye inanan şiddet dursun silahlar sussun fikirler konuşsun fikirlerin yarışmasına inanan bir siyasinin söyleyeceği yaklaşımlar değildir. Ben buradan sorumlu davranmaya teröre dönüp durun demeye çağırıyorum. Devlete dönük söylemler yapıyorlar devlete dönük söylemlerinin yüzde birini PKK terör örgütüne, Kandil'e orada çocukları kadınları polisleri askerleri şehit eden teröristlere karşı söylemelerini ifade ediyorum çağrı yapmaları gerektiğini buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum."

"SARIYILDIZ TERÖRİSTLERE YATAKLIK YAPIYOR"

Bozdağ şunları dedi:

"Şimdi Faysal Sarıyıldız ile bu süreç içerisinde irtibatlar kuruyor ve onlarla ilgili bakın benim elimde tutanaklar var bunu AHİM'e de ilettik. Şimdi bir takım telefon numaraları veriliyor. Bu hastalarla ilgili 3 tane telefon numarası veriliyor. 3 farklı telefon numarası aranıyor. Bu hatlardan ikisine ulaşılamıyor. Bir tanesine ulaşılıyor. Mehmet Yavuzeli olarak belirtilen bir kişiyle bu telefon hattından görüşme yapılıyor. Bu kişi diyor ki yerleşim yerinin milletvekili Faysal Sarıyıldız'a sorulmasını istemiş ve bulundukları yeri söylememiştir. Şimdi yaralılar var diyor. Burası neresi, adres verin oraya gelelim deniyor. Diyor ki 'Siz bunu milletvekili Faysal Sarıyıldız'a sorun.' Bir başkasında da İdris Buluken'e sormalarını, İdris Baluken ile irtibata geçilmesini söyleniyor. Burada çok açık bir bizim de mahiyetini tam bilemediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bir yandan HDP'liler diyor ki burada yaralananlar var. Devlet diyor ki yaralıları alalım. O zaman bu yaralılar var diyenlerin bu yaralıları oraya getirmesi lazım. Teröristler tuzaklama, mayınlama yapmışlar, ambulanslar oraya giremiyor. Bir yandan yaralıları kurtaralım diye uğraştığını iddia edenler o yaralıları kurtarmak üzere gelen ambulansa ateş ediyorlar ve ambulanstakilerin yaralanmasına hatta bir tanesinin de şehit olmasına vesile oluyor. Ondan sonra da kalkıp devleti 'katil', 'devlet yaralıları almak istemiyor', 'yaralıları kurtarmak istemiyor diye hem Anayasa Mahkemesi'ne hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getiriyor. Burada katil kimdir? Bunu herkesin iyi görmesi lazım o canı pahasına yaralıları almaya giden ambulanstakiler mi yoksa ambulanstakileri kurşun yağdıran teröristler mi? Şimdi bunu da herkese iyi görmesi lazım şu anda devlet bölgede yaralı nerede bir vatandaşı varsa onu almak için elinden gelen ne varsa hepsini yerine getiriyor ancak oradaki teröristlerin kurduğu tuzaklar,saldırılar nedeniyle bazı yerlere ulaşılamadığı için bunlar alınamadı. Ama bunlar doğru mu onu da bilmiyoruz Belki de böyle bir yaralı falan yok yani şimdi ulaşılamıyor adresi vermiyor. Yani yaralı olduğunu söyleyen kendi oturduğu evin adresini bilmez mi 'Ben adresi vermiyorum Faysal Sarıyıldız'a sorun' deniyor. Faysal Sarıyıldız bulunduğu yerde resmen teröristlere yardım yapıyor yataklık yapıyor. Orada devletin güvenlik güçleri aleyhine de ve oradaki vatandaşların aleyhine de sonuç doğurmasını sağlayacak bir takım şeylerin içerisine giriyor. Bir milletvekiline bu yakışmaz, anayasaya yemin etmiş birinin yapmaması lazım. Herkes görevini anayasaya uygun yapsa zaten sorun çıkmaz Ama maalesef milletvekilleri orada olayların sona ermesi için değil adeta olayların biraz daha büyümesi için daha büyük sıkıntılar çıkması için uğraşıyor görüntüsü ile karşı karşıyayız."