CHP'li Tosun, terör olaylarına değindi

Panele katılmak üzere Samsun'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partilerle bir araya gelen Torun'a CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Samsun Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır ve partililer eşlik etti. Partinin konferans salonunda konuşma yapan Milletvekili Torun, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi.

30'AR 30'AR ÖLMEKTEN BIKTIK
Bütün terör örgütlerinin silahlarını Türkiye'ye doğrulttuğunu ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, il başkanlığı döneminde bir yılını doldurduğunu ve bir yıl içinde 10'u aşkın şehit cenazesine katıldığını söyledi. Başkan Akcagöz, 'Artık yeter' demekten gına geldi. Bir taraftan IŞID, bir taraftan PKK bütün terör örgütleri silahlarını bize doğrultmuş, ancak ülkemizi bu duruma sürükleyen yanlış politikalar da var. Bomba patlaması, insanların ölmesi sıradan olaylardan sayılır oldu. 10'ar 10'ar, 20'şer 20'şer, 30'ar 30'ar ölmekten bıktık, yeter. Bunlar devam ederken, Rize'de ülkenin kurucusu, bu memleketin namusunu kurtaran adamın heykelini kaldırdılar. Çocuklarımız canının derdinde, siperlerde bunlar ise nelerin derdinde? O heykel önceki yerine dikilene kadar CHP olarak etkin muhalefetimize devam edeceğiz' diye konuştu.

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un Çarşamba İlçesi'ndeki cenaze törenine katıldıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. Torun, 'Bunu üzülerek söylüyorum, eğer birkaç şehidimiz varsa sayısı 5'i geçmiyorsa trafik kazası gibi anlatılıyor. Sayı 10'un üzerine çıkınca biraz daha sesimizi yükseltiyoruz. Sayı 40'ın üstüne çıkınca 'yeter artık' diyerek farklı tepkiler ortaya koyuyoruz. Terörle, yaşamaya bizi alıştırdılar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Canımız yanıyor, fidanlarımızı toprağa verirken bunun üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz ama bu nerede bitecek? Dış politika, bir ülkenin omurgasıdır. İç politikada değişiklikler yapabilirsiniz ama dış politikada yapamazsınız. Geçmişte yüzü Batı'ya ve çağdaşlaşmaya dönük olan Türkiye, artık ne Doğu ne de Batı ülkesi. Bir ay önce posta koyuyoruz, bir ay sonra özür diliyoruz. Gündelik politikalarla, günlük kararlarla ne içeride ne dışarıda bu ülkeyi yönetemezsiniz' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL