Kızılay Genel Merkezi'nin Halep'e Yardım Kampanyası kapsamında, Kızılay Samsun Şubesi tarafından organize edilen; Yeşilyurt Grup, Çarşamba Genç İşadamları Derneği ve hayırseverler tarafından hazırlanan, içerisinde bebek maması, çocuk bezi, gıda, giyecek ve battaniye gibi insani yardım malzemeleri bulunan 5 TIR, Halep'e ulaştırılmak üzere Yeşilyurt AVM önünde düzenlenen törenin ardından yola çıktı.

Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yeşilyurt ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel ve Kızılay yetkilileri katıldı.

BU YARDIMDAN MUTLU OLMUYORUM
'Her ne kadar hayırsever bir işadamı olarak bilinsem de, ben bugünkü yardımdan o kadar da mutlu olmuyorum' diyerek söze başlayan Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşiyurt, "İki saat önce bir şehidimizi uğurladık. Ben bunun bir oyunun parçası olduğuna inanıyorum. Oradaki din kardeşlerimizin bu yardımlara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Biz bu yardımlarla Yeşilyurt Grup olarak şu mesajı vermek istedik; 'kim olursa olsun bizim dünyaya fazla ihtiyacımız yok, biz insanlarımızı kimseye muhtaç etmeyiz.' Bu kampanyanın bizce amacı budur. Bu yardım kampanyalarını inşallah Cenab-ı Allah bize bir daha nasip etmesin" diye konuştu.

SAMSUN ÇOK DUYARLI
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, 52 ton yardım gideceğini ifade ederek, "Suriye tarafındaki yetkililerle görüşülmesi ve ihtiyaç neyse ona göre bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ettim. İçerisinde ağırlıklı olarak çocuk maması var. Yine gıda ve giyim malzemeleri var. Samsun bu yardımlar konusunda gerçekten çok duyarlı. Ben Yeşilyurt Ailesi başta olmak üzere yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Oradaki insanlar şu an çok zor durumdalar. Bu durum bizlere acı veriyor. Fakat ne olursa olsun biz bu yardımları göndermek zorundayız. Suriye'deki kardeşlerimizin kendi evlerine, yurtlarına bir an önce kavuşmaları temennisinde bulunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TIR'lar yapılan duayla Halep'e uğurlandı.

Barış BUDANOĞLU