Samsun'un Kavak İlçesi Çakallı Mahallesi'nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Çakallı Taşhan için tarım arazilerinin üzerinden yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde yol açma çalışmaları tepki çekti.

YARGIYA BAŞVURDULAR
Yolun durdurulması için İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyleyen mahalle sakinlerinin Avukatı Tevfik Koç, "Büyükşehir Belediyesi'nin Çakallı Taşhan'a ulaşım için açtığı yol tamamen keyfidir. Taşhan'ın yolu zaten var. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu yolu yok sayarak, tamamen tarım arazilerinin içerisinden yol açmaktadır. Bunun için müvekkillerim adına İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açtık. Ancak bu sonuçlanmadan Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı. Biz huhuk mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

ESNAF YOK EDİLMEK İSTENİYOR
Çakallı Taşhan'nın tarihi bir merkez olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Uğur İnanç ise, "Buradaki Taşhan tarihi bir yerdir. Ancak belediye burayı bir restoran olarak işletmektedir. Çok sayıda melemenci olmasına rağmen burada da melemen yapılmaktadır. Buradaki esnafı bitirmek istenmektedir. Daha önce de bu işyerlerinin yasak olduğu gerekçe gösterilerek tabelaları söküldü. Burada esnaf yok edilmek isteniyor. Çakallı halkı buradan kaldırılmak isteniyor. Bu yanlış bir uygulamadır. Bundan biran önce vazgeçilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bayram OK