Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nin (LÖSAM) duyarlı kadın üyeleri, lösemili çocuklar için LÖSAM Atölyesi'nde yaptıkları doğal yiyecekleri ve süsleri satıp gelir elde etmek amacıyla Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde kermes açtı.

ÜRÜNLERİN HEPSİ DOĞAL
Kermes hakkında bilgi veren LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Danışmaz, 'Kermesimizin bu yıl 7.'sini yapıyoruz. Yeşilyurt AVM, yılbaşından bir hafta önce bize stant veriyor, biz de yaptığımız el emeği ürünleri bu stantta sergiliyoruz, satışını yapıyoruz ve elde ettiğimiz geliri lösemili çocuklara bağışlıyoruz. Burada sattığımız ürünlerin hepsi doğal, doğal reçeller, pekmezler, tarhanalar, el yapımı makarnalar var. Amacımız sadece para kazanmak değil kanser farklı bir hastalık, içinde doğallık olsun istedik ve her şeyimizi doğal olarak yaptık' şeklinde konuştu.

AMAÇ, KUCAK AÇMAK
Kermesin perşembe günü saat 22.00'ye kadar açık olacağını belirten Danışmaz, Samsunlu vatandaşlara seslenerek, herkesi kermese davet etti. Danışmaz, 'Hep beraber lösemili çocuklara bir faydamız olsun istiyorum. Kermesimizi daha yeni açmamıza rağmen güzel bir ilgi var, geçen senelere kıyasla bu sene çok daha güzel olacak. Herkes çıksın çıksın kermesimize gelsin ve çocuklarımıza bir katkı sağlayalım. Buradan elde edilen paralar ile 300 tane çocuğumuzun tedavisi karşılanacak. Ev ihtiyacı, ilaç ve maddi ihtiyaçları, kıyafet ihtiyaçları karşılanacak. Hatta ev kirası ihtiyaçları bile karşılanacak. Amacımız, bu çocuklara maddi ve manevi destek olarak, onlara kucak açmak. Bu noktada Samsun halkı çok duyarlı, herkesin buraya akın edeceğini biliyorum' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL