Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan Mavikent 4. Etap konutlarında bin adet daire için 32 bini aşkın kişi müracaat etmişti. Yapılan kura ile hak sahipleri belirlenirken, konutlar ise tamamlanma aşamasına geldi. Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen kura çekim törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Abdülkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, bin kişinin faydalanacağı Mavikent 4. Etap konutlarının sosyal tesis olmasına rağmen lüks siteler ayarında inşa edildiğini ifade etti. Kentin konut ihtiyacını karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Fadıloğlu, 'Bugün Gaziantep'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutluyoruz. Böyle bir günde bin vatandaşımızı daha sevindirmenin, ev sahibi yapmanın sevincini, mutluluğunu yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm bizim için olmazsa olmazdı. Kamulaştırma için 430 milyon TL nakit ödeme yaptık. Çok ciddi ve bir rakam. Ülkemizdeki birçok bakanlığın bütçesinden de fazla bir rakam. Mavikent konutları birinci, ikinci ve üçüncü etabından sonra şimdi 4. etabı tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılıyor. Kış aylarında konutlarınıza geçmeniz zor olacağından, bahar ile birlikte anahtarlarınızı teslim edeceğiz. Mart ayında da inşallah törenle anahtarlarınızı alacaksınız. Burası aslında bir sosyal konut değil, lüks sitelerin içerisinde barındırdığı unsurları bulunan bir alan. Kim ne yaparsa yapsın 95 yıl önce atalarımız nasıl Çanakkale'de, Gaziantep'te destan yazıp, vatanımızı nasıl kurtardıysa, şuanda da aynı ruh ve heyecanla bizler de çalışıyoruz. Gaziantep hızla büyüyor, gelişiyor. El birliğiyle Gaziantep'in konut ihtiyacını tamamlayacağız. Eskiden belediyelerin konut yapma işi yoktu. AK Parti ile birlikte bu hizmet Gaziantep'ten başladı. Her şeyi düşünüldü. İnşallah evlerinize oturmaya başladığınızda rahat edeceksiniz. Hak sahiplerine hayırlı olsun' dedi.
Bakan Tüfenkci ise, yaptığı kısa konuşmada konutların hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, hak sahiplerine yeni yapılan evlerinde huzurlu oturmalarını diledi. Tüfenkci, insanlara sunulan konut fırsatı nedeniyle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölge belediye başkanları ve bürokratlarına da teşekkür etti.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Mavikent konutlarının 4. etabının temelini birlikte attıklarını hatırlatarak, çekilecek kuraların hayırlı olmasını diledi. Dar gelirli insanların konut ihtiyacına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Şimşek, 'Mavikent konutlarının önceki etabındaki bin konut için 30 binin üzerinde müracaat olmuştu. Şimdi ise bin konut için 32 binin üzerinde talep gelmiş. Öyle görünüyor ki dar gelirli kardeşlerimizin kar amacı gütmeyen bu türden sosyal konut ihtiyacı büyük. Belediyelerimiz hakikaten bu konuda imkanlarını maksimum düzeyde kullanıp, konut sayısını arttırmaya çalışıyorlar. Bizde elimizden geldiğince kendilerine hazineden yer vererek, buna nasıl destek veririz onun içerisindeyiz' dedi.

'Konut için milyonlarca metrekare yer tahsis ettik'
Şimşek, son yıllarda milyonlarca metrekare yerin TOKİ ve belediyelere tahsis edildiğini ifade ederek, 'Son dönemlerde milyonlarca metrekare yeri, TOKİ, büyükşehir belediye başkanlarına ve belediyelerimize tahsis ettik. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda biner biner değil, çok daha hızlı bir şekilde konut yapımı olacak. Mesela kuzey Gaziantep. Organize sanayinin hemen orada, belki 200 bin nüfusa hitap edecek çok büyük bir alan. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve TOKİ tarafından hızla geliştiriliyor. Konut sorununu biliyoruz. Biz burada milletimizin önünde, en önemli söz olarak konut sorununu çözme sözü verdik. Bu konuda büyük bir ilerleme var. Mavikent konutlarını da bu çerçevede oldukça anlamlı bir adım olarak görüyorum. Keşke imkan olsa, biner biner değil de 3'er, 5'er bin olarak gidebilsek. İnanıyorum ki yeni konut alanlarında bu da mümkün olacak. Talep edip de hak edemeyen 30 binin üzerinde kardeşlerimize de bu fırsatı daha hızlı bir şekilde sunmak lazım. Herkes bu konuda çabalıyor. Biz de elimizden geldiğince milletvekillerimiz ve valimizle birlikte her türlü desteği veriyoruz. Konut çok önemli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın sosyal çerçevede, kar amacı gütmeden yürütülen çabaları da takdir ediyorum' ifadelerini kullandı.

'100 yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun sergilendi'
Başbakan Yardımcısı Şimşek, yaklaşık bir asır önce verilen kurtuluş mücadelesini hatırlatarak, o günkü çizimler ile bugünün sorunlarının ilişkili olduğunu ifade etti. Türkiye'nin milli mücadele ruhuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şimşek, 'Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. 100 yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun sergilendi. O günün çizimleri ile bugünün sorunları ilişkileri. Bu günün planları ile bugünün yeni sahnelenen oyunları ile o gün aslında ilişkili. O nedenle Allah'ın izniyle bir, beraber, kardeş ve güçlü olacağız. Ülkemize ve bu güzel vatanımıza sahip çıkacağız. Biz 95 yıl önce muhteşem bir mücadele ile bu şehri kurtaran o kahramanların, o şehitlerin, o gazilerin torunlarıyız. Bu güzel vatanı korumak ve kalkındırmak bizim görevimiz. Türkiye'nin bu zor döneminde birlik ve beraberliğimizi korumak, ülkemize, devletimize sahip çıkmak, aynı 95. yıl önceki milli mücadele ruhuna uygun bir şekilde hareket etmek bizim bir görevimiz. Türkiye bütün zorlukların üstesinden gelir, yeter ki birlik ve beraberliğimiz güçlü olsun. Yeter ki biz buna inanalım. Terörle mücadele son derece kararlıyız. Büyük bir başarı ile bu mücadeleyi veriyoruz. Türkiye üzerinde asla ve asla bir operasyonun yapılmasına izin vermeyiz. 'Gaziantep'e füze düşmesin, Gaziantep saldırıya uğramasın' diye, 'Kilis'e füze düşmesin' diye bugün bizim kahraman askerlerimiz Suriye'de bütün terör örgütleri ile mücadele ediyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün milli mücadele ruhunun en canlı bir şekilde tutulması gereken bir gündür' diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bakan Tüfenkci, Vali Yerlikaya ve salondaki protokol ile birlikte ilk kuraların çekimini yaptı. İlk kuraların çekilmesinin ardından protokol üyeleri salondan ayrılırken, çekiliş devam ediyor.

Gaziantep’te Mavikent 4. Etap konutlarının sahipleri kura ile belirlendi