Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe teşkilatı tarafından Serra Otel'de dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, ilçe örgütü başkanları ve yönetim kurulları, CHP Samsun eski milletvekili Suat Binici, eski il başkanları, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri katıldı.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM
Hayatın bir mücadele olduğunu ve sosyal demokratların iki katı mücadele ettiğini söyleyen CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Bu zorlu mücadelenin farkındayız. Bu enerjiyi ve mücadeleyi tüm halkımıza ve tüm katmanlara yaymak mecburiyetindeyiz. Bunun için hayatın her yerinde olacağız. Mücadele topyekün. Önümüzde bizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Ya bundan sonraki neslimize demokrasinin devamını vereceğiz, ya da demokrasinin cenaze namazını en yakın zamanda kılacağız. Bu kadar önemli ölüm kalım mücadelesinin olduğu bir sürece giriyoruz. Devrimci hareketin içinden geliyorum, birçok siyasi konuşmalara ve tartışmalara şahit oldum. 'Mücadele çok büyük ölüm kalım meselesi' dedik, ama gerçekten bugün ölüm kalım mücadelesinin içindeyiz. O sürece gidiyoruz, ya ölüm ya istiklal. İnşallah istiklal hepimizin ve bizden sonra gelecek nesillerimizin olur'' dedi.

BU ÜLKEYİ KANLA SINAYAMAZSINIZ
Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle uyandığını ifade eden CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, ''İnsanlar acaba ne zaman bomba patlayacak diye tedirginlik içerisinde yaşıyor. Bu ülkeyi yönetenler de kanı durdurmak için başkanlık sistemi istiyor. Böyle bir ihanet olamaz. Bu ülkeyi kanla ve canla sınayamazsınız. Burası alalade bir şehir değil, ülkenin üzerinde kara bulutlar geçerken o sarı saçlı, mavi gözlü devin 19 Mayıs 1919 sabahı istiklal mücadelesini başlattığı şehir. Bizler nefes aldıkça başkanlığa izin vermeyeceğiz. Bu sisteme karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

KOMİSYON KONUŞMAMIZI ENGELLEDİ
Dayanışma toplantılarının daha sık yapılması gerektiğini söyleyen Zeybek, ''Önümüzdeki 6 aylık süreç çok önemli. Dün akşam TBMM'de anayasa komisyonunda, yeni anayasayla rejimin değiştirilmesine izin vermeyeceğimizi anlatıp sesimizi size duyurmak için konuşma yapmak istedik. Ama CHP'li vekillerin konuşması engellendi. İleride demokrasiyi konuşamayacak hale geleceğiz. Bu anayasanın komisyondan geçmesini engelleyemeyeceğiz ama tüm kesimlerle iletişim kurarak nisan ayında yapılacak referandumda buna hayır diyeceğiz. Alanlarda çalışacağız ve geleceğimize sahip çıkacağız'' diye konuştu.

İNÖNÜ'YÜ ANDI
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanına en çok yakışan adam İsmet İnönü'yü saygı ve minnetle anıyorum. İsmet Paşa'nın ve Kuva-i Milliyecilerin bize bıraktığı mesajları ve işaretleri var. Biz liderlerimizi yasla, matemle anmıyoruz. İsmet Paşa, 'Bir memlekette namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmazlarsa, o memleket için kurtuluş yoktur' der. Dolayısıyla bizim bugün her zamankinden daha çok cesur olma zorunluluğumuz var'' sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU