Erzincan Kültür Eğitim Vakfı önderliğinde bir araya gelen Erzincanlı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşenleri andı. Dolmabahçe'de toplanan STK başkanları ve vatandaşlar sloganlar atarak Şehitler Tepesi'ne yürüdüler.
Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklama yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, 'Eli kanlı hainler tarafından şehit edilen polis ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz' dedi.
Milletin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydeden Başkan Sadık Ağca, 'Yüce Türk Milleti hiçbir zaman teröre boyun eğmedi ve eğmeyecektir. Devletimizin, bu hainlere ve destekçilerine bedelini en ağır şekilde ödeteceğine yürekten inanıyoruz. Erzincanlılar, birlik ve beraberlik içerisinde her zaman devletinin yanında tek yürek olmuş ve olmaya da devam edecektir' diye konuştu.
Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, devletin ve milletin yanında olduklarını ifade eden Başkan Ağca, ülkenin bekası için üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını da belirtti.
Başkan Sadık Ağca, 'Alçakça yapılan bu eylemler, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini bozamayacaklardır. Bu hainler ve arkalarında ki destekçileri Türkiye Cumhuriyeti'ni asla bölemeyecek, ülkemizi yıkamayacak, bayrağımızı indiremeyecek ve ezanlarımızı susturamayacaktır' şeklinde konuştu.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'da konuşmasında, 'Hain saldırıda şehit olan polilerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırılar 30 yıldırı ülkemizde devam ediyor. Ancak son 14 yıldır yapılan saldırılar ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik yapılmaktadır. Erzincanlılar olarak Şehitler Tepesi'nden sesleniyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Erzincan, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizleri bölemeyecekler, bizler 650 yıl üç kıtada at koşturan ecdadın torunları olarak, bu topraklarda, Alevisi ile Sünnisiyle, Türkü ile Kürdü ile bir olacağız, bu topraklarda kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
Ziyarette şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Programın sonunda EKEV Başkanı Sadık Ağca, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve STK temsilcileri nöbet tutan polisleri ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Erzincanlılar, Şehitler Tepesi’nde terörü lanetledi