Valilik Binası Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonunda, kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Zübeyde Gündede alt kurul faaliyetlerini, kurul üyelerine sundu.
Sunum sonrasında konuşma yapan Vali Yardımcısı Muammer Balcı, gençlerin bir spor dalıyla uğraşıyor olmasının bazı olumsuzluklardan uzak kalmasını sağladığını söyledi.
Çeşitli bağımlılık yapan sentetik uyuşturucu türlerinin de artık devreye girdiğini ifade eden Balcı, 'Somut olarak indirgendiğinde bu bağımlılık madde bağımlılığı tabi ki, ister istemez sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündemini de meşgul ediyor. Muhtemel tehlikeler ve riskler, sadece bireyi değil, bireyin temas halinde bulunduğu çevresini de etkilemektedir. Bu nedenle uyuşturucuyla mücadele politikalarının geliştirilmesi ve uygulamasında polisiye tedbirlerin yanı sıra okul, aile, sokak ve toplumun her düzeyinde alınacak tedbirler büyük önem taşımaktadır. Biz de bunun önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bir farkındalık toplantısı aslında. Bununla ilgili çok büyük mücadele vereceğiz. Eğer biz bunu sağlayamazsak zaman, zaman geri dönüşümü mümkün olmayan sıkıntılarla yaşarız. Asayiş toplantılarında neredeyse ikinci gündem maddemiz uyuşturucuyla mücadele. Biz güvenlik tedbirlerini üst seviyede tutacağız' dedi.