Muğla ve ilçelerinin Seydikemer ilçesi hariç tümünün okullarından seçilen lise kız ve erkek koşu takımlarının katıldığı yarışma kızlar ve erkekler olma üzere iki kategoride yapıldı. Yarışmanın temasını ise 'Yaşama Datça'da Bağlan' projesi oluşturdu. Koşuları izlemek ve çeşitli incelemeler yapmak üzere Muğla valisi Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve daire amirleriyle Datça'ya geldi.
Muğla valisi Amir Çiçek kültür merkezinde yapılan toplantıda ilçe müdürleri ve muhtarlar ile köylülerin sorunlarını dinledi ayrıca Datça, da yapılmakta olan marinalar hakkında bilgi aldı ayrıca marinalar hakkında multivizyon gösterisi yapıldı toplantıda marinaların bitirilmesi için vali amir Çiçek destek verileceğini belirtti.
Vali Amir Çiçek ve il emniyet müdürü Hakan Çetinkaya ve diğer daire amirleri ile Datça kaymakamı ile Datça emniyet müdürünün eşleri topluca Datça'da şehit ailelerine ziyarette bulunarak onlarla sohbet ettiler.
15 Temmuz şehitleri anısına yapılan koşulara katılan öğrenciler soğuk havaya rağmen kıyasıya yarıştı.
Kızlarda yapılan koşunun 1. Dalaman ilçesinden koşuya katılan 333 göğüs numarasıyla Esra Kaya 2. Yine dalaman ilçesinden koşuya katılan Kardelen Yıldız 3. İse Köyceğiz ilçesinden koşuya katılan Akile Yıldırım oldu.
Erkeklerde yarışlara katılan okullardan 1. Muğla Menteşe, 2. Sergen Turbalıoğlu Ortaca, 3. Osman Kocaağa Yatağan ilçesinden yarışlara katılan öğrenciler oldu.
Yarışların sonunda dereceye giren kız öğrencilere Vali Amir Çiçeğin eşi Hülya Çiçek verirken dereceye giren erkek öğrencilere ise Vali Amir Çiçek verdi.

15 Temmuz şehitleri anısına "Hayata Datça’da Bağlan" gençlik koşusu yapıldı