Bir gece kulübüne Noel baba kıyafetli saldırgan tarafından uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 38 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 65 kişiden 4'ünün durumu ağır. Saldırı sonrası üzerini değiştirip kaçtığı belirtilen zanlı her yerde aranıyor. Saldırıyla ilgili Başbakan Yıldırım, İstanbul'da güvenlik toplantısı yapacak.

Saldırı saat 01.15 sıralarında meydana geldi. Gece kulübüne taksiyle gelen saldırgan, önce girişteki polise ardından içeride eğlenen vatandaşların üzerine uzun namlulu silahla ateş açtı.

Saldırıda 1 polis şehit olurken, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 38 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 65 kişi Okmeydanı, Şişli Etfal ve çevredeki özel hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 4'ünün durumu ağır.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Terör saldırısında şehit olan polis memurunun 21 yaşındaki Burak Yıldız olduğu öğrenildi.

KAÇAN SALDIRGAN ARANIYOR

Kaçan saldırganı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Zanlının saldırıdan sonra üzerini değiştirip kalabalığın arasına karışarak kaçtığı tahmin ediliyor.

TAKSİ İNCELEMEDE

Saldırganın gece kulübüne gelmek için bindiği iddia edilen taksi de polis ekipleri tarafından inceleme altına alındı. Polis ekipleri tarafından çekiciye alınan şüpheli taksi emniyete götürüldü.

Saldırganın Noel Baba kıyafeti giydiği ve Arapça bağırarak etrafa rastgele ateş açtığı belirtildi. Saldırıdan kurtulmak için panikle denize atlayan bazı vatandaşlar da deniz polisinin yürüttüğü çalışmalar sonucu kurtarıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN İSTİHBARAT İDDİASINA YANIT

Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralıları hastanede ziyaret etti ve ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gece kulübü sahibinin "Amerikan istihbaratı saldırı olabileceği bilgisini bize vermişti" iddiasına yönelik soruyu yanıtlayan Soylu, "Milletimizin şunu bilmeye hakkı var. Gerek DAEŞ gerek PKK gerek DHKP-C içinde bulunduğumuz durumda gerek yabancı servisler gerek kendi istihbarat örgütlerimizden bu tip ihbarlar gelmektedir. Yılbaşıyla ilgili her yerde tedbirler alındı. Buna yönelik ihbarlar hep söz konusu olur. Bir kısmı istihbaratidir. İstanbul Emniyet Müdürümüz de olay saatinden kısa bir süre önce olay yerindeydi" diye konuştu.

"SALDIRGAN TEK KİŞİ"

"Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil" diyen Soylu, "Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor" dedi.

15'İ YABANCI UYRUKLU

Soylu, saldırıda yaşamını yitiren 39 kişiden 20'sinin kimliğinin belirlendiği söyleyerek "15'i misafirimiz, yabancı uyruklu. 5'i de Türk vatandaşı olarak gözüküyor. Net değil ama 5 tespitin 3 veya 4'ü orada çalışanlar" ifadelerini kullandı.