Havza Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıları davet eden AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, bölgede arsa tahsislerinin 3 ay içinde başlayacağını ifade etti.

Havza Organize Sanayi Bölgesi, demiryolu ve karayolu üzerinde bulunmasının yanı sıra, Samsun Liman'ına yakın bir konumda bulunmasının oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Kurt, "Seçildiğimiz ilk günden bugüne defalarca Havza OSB'nin bölgemizin için ne kadar önemli olduğunu, kısa zamanda hayata geçirmek için çalışacağımızı söylemiştik. Tamamlanan bürokratik süreçlerin ardından yatırım safhasının da hızla tamamlanması için takibimizi sürdüreceğiz. Daha önce Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nden Havza Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne dönüştürülmesi konusunda elimizden geleni yaptığımız gibi bu aşamadan sonra da milletvekili olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Havza'ya çok önemli bir yatırım yaptığını belirten Milletvekili Kurt, 'Bakanlığımız bugüne kadar Havza OSB altyapı harcamaları için 9 milyon 435 bin 222 TL, elektrik nakil hatları için de 5 milyon 390 bin 862 TL olmak üzere toplam 14 milyon 826 bin 84 TL ayırdı. Havza Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında emeği geçen Samsun Valimiz İbrahim Şahin'e, Havza Eski Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Kaymakamı Vural Karagül'e, Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz ve Havza TSO Başkanımız Erkan Acar ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.