Terme'de geçtiğimiz günlerde Halep'e gönderilen 13 TIR yardım malzemesinin ardından 7 TIR daha yola çıktı.

Tellioğlu Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş öncülüğünde, Türk Kızılayı Terme Şubesi ve hayırsever Samsunlu işadamları işbirliğinde toplanan içinde un ve yatakların bulunduğu yardım TIR'ları, Halep'e uğurlandı.
130.5 ton un ve 460 adet yaylı yatağın yer aldığı TIR'ların gönderildiği törene Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, Terme Müftüsü Recep Apaydın, hayırsever işadamları ve vatandaşlar katıldı.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
Kızılay Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, Halep'te yaşanan dramın bütün dünyanın gözü önünde olduğunu ifade ederek, "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Bizim komşumuz aç olduğu gibi büyük bir dram içinde. Müslümanlar kardeştir. Bizler onlarla komşu olduğumuz gibi aynı zamanda kardeşiz. Yardım çalışmalarımız devam edecek' dedi.

KALPLERİMİZİ, DUALARIMIZI VE SEVGİLERİMİZİ GÖNDERİYORUZ
Törende bir konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Halep'teki kanayan yaraya "dur" demek adına hemşehrilerinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. Hemşehrileri ile gurur duyduğunu belirten Başkan Kul, 'Bugün buradaki fotoğraf Türkiye'nin insanlığını gösteriyor. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu hayır geleneğini biz atalarımızdan miras aldık. Bu mirası en güzel şekilde devam ettirmek bizlerin borcu. Biz bu TIR'larla sadece yiyecek içecek giyecek değil kalplerimizi, dualarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Toplanan bu yardımlarda emeği geçenlere ve bu kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Terme İl Müftüsü Recep Apaydın ise, yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkür etti.