AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, basın mensupları ve parti üyeleriyle birlikte 2016 yılını değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Samsun İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti İlçe Başkanları, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, partililer ve basın mensupları katıldı.

DARBEYE DARBE YAPAN MİLLET
2016 yılında Türkiye'ye içeride ve dışarıda birçok terör örgütünün savaş açtığını ve hükümetin pasif savunmadan aktif harekata geçtiğini ifade eden AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ''Baktılar ki polis ve askerimiz terörü bitiriyor. FETÖ denen hainin eliyle devletimizi, milli irademizi ele geçirmeye çalıştılar. Kendilerine o kadar güvenmekteydiler ki, bölge sorumlularını ve valileri dahi belirlemişlerdi. Şanlı milletimiz, liderinin çağrısına uyarak genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden sokaklara, meydanlara, havaalanlarına koştu ve milli iradesine, vatanına, bayrağına ve liderine sahip çıktı. Millet tüm dünyaya ders verdi ve darbeye darbe yapan millet olarak tarihe geçti. Dışarıda ve içerideki hainlerin oyunları bitmek bilmiyor. Darbe girişimi, tam tersine milletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirdi. Darbeyi başaramayan hainler, hemen ekonomik savaş açtılar ve döviz fiyatlarını yükselterek ekonomik olarak bizi zora sokmaya çalıştılar. Bu aziz millet yeniden devreye girdi ve elindeki dövizlerini bozdurarak Türk Lirasına destek verdi ve dövizin ateşini söndürdü'' diye konuştu.

KUTSAL OLANI KORUMA ZAMANI
Terör örgütleri karşısında yaşanan başarılı manevralardan sonra terörün masum insanları katletmeye başladığını söyleyen Göksel, ''Yine de milletimiz ferasetli ve basiretli davranmış ve terör karşısında bir kez daha birlik ve beraberliğini göstermiştir. Mağdurların acılarına ortak olup birbirini sahiplendi. Bugün birlik ve beraberlik günü. Şimdi her alanda milli seferberlik zamanı. Vatanımızı, bayrağımızı, şerefimizi ve kutsal olan neyimiz varsa, korumamız gereken bir zamandayız. Herkesin uyanık olması, tetikte olması, çalışkan ve üretken olması ve üstün gayretli olması gereken bir dönem. Çünkü her şey olağandışı. Biz her alanda millileşeceğiz ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Hükümetimizin bu denli terör mücadelesi içindeyken, yaptığı yatırımlar hepimizin göğsünü kabartıyor ve hepimiz için gurur kaynağı oluyor'' ifadelerini kullandı.

REJİM DEĞİL, YÖNETİM DEĞİŞİYOR
Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanan yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Göksel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Bu çalışma bazı art niyetlilerin dillendirdiği gibi rejim değişikliği içeren bir anayasa değişikliği değil. Sadece yönetim şeklini değiştirecek bir anayasa. Meclisten geçtikten sonra referanduma gidecek olan bu yeni anayasa tüm halkımızın desteğiyle yüksek bir oy oranıyla halk oylamasından geçip yürürlüğe girince Türkiye'nin önü daha da açılacak. Bugünlerde yapılacak en güzel şey milletten yana, haktan yana olmaktır. Halkımızın feraseti ve öngörüsü çok müthiş. Millet bizi yanıltmayacak, doğru mecraya götürecektir. Onun için milli olup, milletimizden yana olursak, doğru noktaya varacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu milleti kimse kandıramaz, yıldıramaz ve teslim alamaz.''

Zerrin SOMUNCU