Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Kuş Cenneti ve Kızılırmak Deltası çevre düzenlemeleri çalışmaları kapsamında Yörükler Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 180 evin yıkım işlemine başlamasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin'den tepki geldi.

HUKUKSUZLUK VAR
Yıkım kararı alınan ev sahiplerinin mahkemeye başvurduğunu ve mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararlarına Yusuf Ziya Yılmaz'ın uymadığını savunan Tekin, "Hak sahiplerinin Danıştay'a açmış olduğu davanın sonucu gelmeden Yusuf Ziya Yılmaz'ın yıkım işlemlerine devam etmesi hukuksuzluktur" dedi.

TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yılmaz'ın kendisini hukuktan üstün görmeye çalışması ve 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket etmesini doğru bulmadıklarını ifade eden MHP İl Başkanı Taner Tekin, şu ifadelere yer verdi: "Yusuf Ziya Yılmaz'ın aldığı yıkım kararlarına itiraz eden Yörükler Mahallesi halkı konuyu Danıştay'a taşıyor. Danıştay'dan karar çıkması beklenmeden Yusuf Ziya Yılmaz yıkım işlemlerine başlıyor. Diğer yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı kendilerine giden Yörükler Mahallesi sakinlerine yıkımların durdurulması talimatını verdiklerini söylediği iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğruysa Büyükşehir Belediye Başkanına hem hukuk hem de partisi söz geçiremiyor. Hukuku ve kendi partisinin genel başkan yardımcılarını ciddiye almayan Yılmaz'ın bu kadar acele etmesinin altında yatan neden nedir? MHP olarak konu Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta tarafından meclis kürsüsünde de dile getirilmiştir. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak orada yaşayan halkımızın sıkıntılarını her platformda dile getirmeye devam edeceğiz."