Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle balıkçılar hamsiye olan ilginin arttığını ve kilosunun 10 liradan satıldığını, ilerleyen günlerde hamsi fiyatlarının daha da düşeceğini söyledi.

KAR YAĞDI SATIŞLAR ARTTI
Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan Batuhan Çağlayan, "Vatandaşlarda kar yağışının artından hamsiye daha fazla talep gösterdi. Şu an satışlarımız gayet iyi durumda. Balık fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. Hamsinin kilosunu şuan 15 liradan satıyoruz. Fırtına olmazsa kayıklar denize çıkar ve balık daha da ucuzlar" diye konuştu.


5 LİRAYA DÜŞER
Balıkçılardan Kurtçe Aydın, "Şu anda hamsi, mezgit ve palamut bol ama kötü hava şartları satışları biraz etkiliyor. Şu anda kayıklarımız denize çıkamıyor. Ama bugünden sonra hamsinin fiyatı düşer ve satışlarımız artar. Şu anda hamsinin kilosu 10 liradan satılıyor. Bu yıl hamside palamut kadar bir yoğunluk yaşanmaz ama fiyatı en az 5 liraya kadar düşer. Biz hamsinin önümüzdeki yıl bol olmasını bekliyoruz" dedi.

HAMSİ ARTIK KAR SUYUNU ALDI
Balıkçılardan Halit Bayrak ise satışlarının iyi olduğunu ifade ederek "Kar yağdı ama şu an satışlarımız gayet iyi. Fiyatlar da çok uygun. Hamsi artık kar suyunu aldı. Vatandaşlar da hamsiye daha da ilgi gösterecektir. Hamsi şu an 10 liradan satılıyor. Diğer balık türlerinnin satışları da iyi durumda" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞER
Balıkçı esnafından Talat Beyazıt ise şöyle konuştu: "Bizde bolluk var. Balık fiyatları daha da düşer. Karın gelmesiyle beraber denizde balık yoğunluğu yaşanacaktır. Satışlar da iyi. İlerleyen günlerde satışlarımızın daha iyi olacağına inanıyorum. Vatandaşlarımız bugün balığa çok ilgi gösterdi."

Dilber BAHADIR