Şehir merkezinde bulunan Anakent İş Merkezi, hafta sonu etkili olan yağmur ve kar yağışının ardından sular içinde kaldı. Dükkanlarına su gelmesin diye saksı ve kovalarla önlem almaya çalışan esnaf, yetkililere seslendi. 10 senedir aynı sorunu yaşadıklarını belirten esnaf, 'Suyun içindeyiz. İş merkezinin çatısına koydukları demir yığınları böyle giderse paslanacak ve başımıza yıkılacak. O zaman bunun sorumlusu kim olacak?' diye sordu.

YÜZME BİLMESEK BOĞULACAĞIZ
Anakent İş Merkezi'nde dükkanı bulunan Ahmet Yılmaz, 10 senedir aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, yağmurda ve karda iş merkezinin sular içinde kaldığını söyledi. Her kattan su damladığını ifade eden Yılmaz, 'Böyle giderse zamanla bu bina çürüyecek ve o zaman tavanda bulunan demirler başımıza düşecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu hana birde ödül verilmiş. İlk zamanlarda burada 100 tane esnaf vardı, şimdi yarısı yok. Açık olan esnafta hanın bu durumdan dolayı siftah yapamıyor. Yüzme bilmesek bu handa boğulacağız. 10 senedir burası böyle ve ilgilenen yok, çatıyı bir türlü yapmadılar. İş yerlerimize hep su basıyor, 3 ayda bir işyerlerimize tadilat yapıyoruz. 100 bin kez bu sıkıntıyı yetkililere ilettik ama hiçbir cevap alamadık. Taşlar dökülüyor, 5 senedir tuvaletler bozuk, insanlar Büyük Cami'ye gidiyor. Büyük paralarla bize burayı verdiler, şimdi hiçbir hizmet alamıyoruz. Bir de utanmadan reklam, çöp, temizlik vergisi istiyorlar. Ayrıca çatıya onlarca ağırlığında demir koydular. Bu demir zamanla çürüyecek ve kafamıza düşecek. Bunun sorumlusu kim olacak?' şeklinde konuştu.

Başka bir esnaf Barbaros Mis, çatının üstünde yer alan demirin sudan paslanıp üzerlerine düşme ihtimali olduğunu belirterek, her sene aynı sorunu yaşadıklarını kaydetti.

İLGİLENEN YOK
Fikret Kademoğlu ise, her yağmurda ve karda aynı sorunu yaşadıklarını aktararak, yağmur yağınca dükkanların sular içinde kaldığını söyledi. Kimsenin sorunla ilgilenmediğini savunan Kademoğlu, 'Zamanında Büyükşehir Belediyesi burayı bize sattı şimdi ilgilenen yok. Vergimizi veriyoruz ama yapılan bir şey yok. Demirlerin başımıza yıkılmasından korkuyoruz' dedi.

Zeynep Irmak ÖCAL