Emeklilerin bekledikleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ) müjdesi sonunda geldi. Geçen yıl emeklilerin ev sahibi olması için girişimde bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi'nin çalışmaları boşa gitmedi. TOKİ'nin harekete geçtiğini ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Abdullah Eren, 2023 yılına kadar evsiz emeklinin kalmayacağını belirtti.

İLK ETAPTA 500 EV
'Emeklilerin gözü aydın' diyen Başkan Eren, yapılan çalışmalar sayesinde TOKİ'nin harekete geçtiğini belirterek, Karadeniz Bölgesi'ne 15 bin 500 konut sözü aldıklarını ifade etti. Eren, 'Samsun'a da ilk etapta 500 konutun yapılacağı yönünde haberler çıktı. Bu konu o kadar gündeme geldi ki, şimdi de ilk adım atılıyor, bunun devamının da geleceğini düşünüyoruz. 2+1 evlerin aylık ödemesi 300, eve girdikten sonra ödemeler yapılacak' ifadelerini kullandı.

EVİ OLANLAR DİKKAT!
Kayıtların devam ettiğini ifade eden Eren, ek listenin ilgili yerlere verileceğini aktardı. 2023 yılına kadar hiçbir emeklinin evsiz kalmayacağını belirten Eren, 'Ancak önemli bir husus var, evi olduğu halde kayıt yaptıranlar elenecekler. Geçtiğimiz yıllarda emekliler zaten TOKİ için kayıt yaptırmıştı. Kkayıt yaptıranların tekrar kayıt yaptırmasına gerek yok, geçerlilik devam ediyor. Hatta listeler gerekli yerlere verildi' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL