Kemal Zirai Alet İş Makine Sanayi, İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Özal ve Şirket Genel Müdürü Salih Özal, Samsun'un gururu haline gelen agromec markasını hayata geçirdi. Yaklaşık 12 yıllık marka olan ve 3 bin noktada bulunan agromec, güven algısı ile herkesin gönül rahatlığı ile kullanabileceği ürünler üretiyor.

3 BİN NOKTAYA AKTİF SATIŞ
Yaklaşık 35 yıl önce Osman Özal tarafından kurulmuş ve o tarihten itibaren Samsun'da çalışmalarına devam eden, özellikle 2000'li yıllardan sonra çalışmalarını ülke genelinden iş ortaklığı anlayışıyla yurt dışına da açmış olan Kemal Zirai Aletler halen günümüzde Güney Kore, Çin, Tayvan, Almanya, Hindistan ve Portekiz gibi ülkelerle bağlantılı olarak çalışıyor. Bugün ülke çapında yaklaşık 3 bin noktaya aktif satış yapan Kemal Zirai Aletler, mevcut yönetimini devralan Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Özal ve Genel Müdür Salih Özal ile birlikte kendi markaları olan agromec markasını sadece ulusal bir marka olmakla kalmayıp, bir dünya markası haline getirmek için gece gündüz emek sarfediyor. Özellikle makine yedek parça ve aksesuar gruplarında sektöründe lider durumda olan agromec, halen mevcut 3 bin adet ürün çeşidiyle piyasada söz sahibi haline geldi.

DAHA YUKARIYA TAŞINACAK
Agromec markasının patentini 2004 yılında aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Özal, hikayelerinin 80 yıl önceye dayandığını belirtti. Dedesi Mustafa Kemal Özal'ın Karadeniz'in ilk hırdavatçısı olduğunu kaydeden Özal, 'Dedem, Karadeniz Bölgesi'nde ilk hırdavat işini yapan isimdir. Dedemden sonra iki kardeş olan babam ve amcam hırdavat işini devam ettirmişler. Sonrasında, şirketimizin Onursal Başkanı olan babam Osman Özal, tarım makineleri, orman ve bahçe aletleri satmaya başlamıştır. Daha sonra ise Kemal Zirai Alet şirketini kardeşimle beraber sırtlanarak şirketimizi daha yukarıya taşımak için kolları sıvadık' dedi.

Altı yıldır mevcut olan olan AW-CS2500 Motorlu Testere'nin yeni seri üretiminin tamamlandığını ve stoklardaki yerini aldığını müjdeleyen Genel Müdür Salih Özal, başta agromec bayilerinin ürünlerini çok beğendiğini ve geri dönüşlerin son derece olumlu olduğunu ifade etti.