Samsun'da yaşayan, evini 6 kedi ve 6 köpekle paylaşan 54 yaşındaki emekli öğretmen Nilgün Önder, Puki isimli köpeğini sahiplenmesi ile başlayan serüvenini anlatarak insanları daha duyarlı olmaya davet ediyor. Emekli olduktan sonra özel bir ortaokulda öğretmenliğe devam eden ve kedi köpeklerin bir arada çok huzurlu bir şekilde yaşayabileceğini ifade etti.

UYUZ KÖPEK PUKİ İLE BAŞLAYAN SERÜVEN
2010 yılında sahiplendiği ilk köpekle başlayan serüvenini anlatan 54 yaşındaki emekli öğretmen Önder, "2010 yılının yaz tatilinde Puki ismini verdiğim ilk köpeğimi sahiplendim. Yağmur ertesiydi ve uyuz olmuş durumdaydı, mahalleli ondan rahatsız olmuştu ve bakıma muhtaçtı. Onu besledim ve veteriner yardımıyla tedavi altına aldım. Bu şekilde başlayan hikayemiz 6 kedi ve 6 köpekle bir arada yaşamaya başladığım şu anki hale geldi" dedi.

HAYVANLAR ARASINDAKİ UYUM
İNSANLARDAN DAHA İYİ
Kedi ve köpeklerin uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasını hayvanların insanlardan çok daha masum oluşuna bağlayan Önder, "Hayvanlar biz insanlar gibi değiller, bizler büyüğe de küçüğe de zarar vermekten hoşlanan canlılarız. Oysa hayvanlar hiçbir canlının yavrusuna zarar vermeyecek kadar masum canlılar. Bu denli huzurlu şekilde bir arada yaşaymaları yavruluktan itibaren bir arada zaman geçirerek birbirlerine alışmalarına bağlıyorum. Küçükken Cincin isimli kedi Boza'nın kuyruğu ile oynardı ve Boza bir kere olsun ona havlamadı bile. Bu bana gösterdi ki hayvanlar arasında ki uyum insanlardan çok daha iyi" açıklamasında bulundu.

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK
PROJELERDE SAMSUN İYİ DURUMDA
Sokak hayvanlarına karşı projeler konusunda Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin bir çok belediyesinden iyi durumda olduğunu belirten Önder, "Elbette ki eksikler var fakat Samsun, Türkiye'nin birçok ilinden daha iyi durumda. Daha önce bir münasebetle Yusuf Ziya Yılmaz Bey ile tanışmıştım kendisi ve eşinin ne kadar hayvansever olduğundan bahsetmişti. Bu durumu yapılan projelerden çok daha iyi anlıyoruz" dedi.

EN AZINDAN
BİR KAP YİYECEK
Sokak hayvanlarının kış aylarında güçlük çekmeyeceklerini düşünmenin büyük bir yanılgı olduğunu söyleyen Önder, "Hayvanlar aç kaldıkları zamanlarda vücut dirençleri düşüyor ve donarak ölme tehlikesiyle karşılaşıyorlar. İnsanların sokak hayvanları için gidip kuru mama almaları şart değil ama en azından sokaklara bir kap içinde yiyecek bıraksak çok daha iyi olur. Toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Sadece doyurmak da değil, mümkün olduğunca barınacak ortamlar yaratmalıyız, hiçbirini sağlayamıyorsak köpekler için bir battaniye, kediler için sığınacak bir yuva olmakta fayda var" dedi.

Tayfur KARA