Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, FETÖ soruşturmaları kapsamında Türkiye'de ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyledi. Usta, ''FETÖ'yle mücadele en sert ve en kapsamlı şekilde devam etmeli. Biz terörle mücadeleye destek veriyoruz, mağduriyete destek vermiyoruz'' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST VAR
DİYE KANDIRIP GÖTÜRMÜŞLER
FETÖ'yle mücadelenin adil bir şekilde sürmesi gerektiğini kaydeden Usta, ''FETÖ'yle mücadele en sert ve en kapsamlı şekilde devam etmeli. Ancak inanın çok ciddi mağduriyetler var ve bu mağduriyetlerin üzerinde durmamız gerekiyor. Bu mücadele ülkenin geleceğini karartacak şekilde olmamalı. Biz terörle mücadeleye destek veriyoruz, mağduriyete destek vermiyoruz. Vatandaştan birçok şikayet telefonu alıyoruz. En başta AK Parti milletvekillerine ulaşamadıklarını söylüyorlar, ulaşıp ulaşamadıklarını bilmiyorum ama bize gelenler bunu iletiyorlar. Beni bir anne aradı. Çocuğu 97 doğumlu. Yalova'daki askeri öğrencilerden birisi. Komutanları gece kamptaki yataklarından kaldırıyorlar, çocukların ellerinde de yasak olduğu için telefon veya bilgisayar yok. İnternet erişimleri mümkün değil. Bazılarına tatbikat var, bazılarına da Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi var diyerek alıp götürüyorlar. Çocuklar kendilerini darbenin içerisinde buluyorlar. Bunlar silah sıkmıyor, herhangi bir şey yapmıyorlar. Hatta belli bir süre sonra gerçek ortaya çıktıktan sonra, orada vatandaşla birlikte İstiklal Marşı okuyorlar. 18 yaşında çocukların, FETÖ'cülüğü olur mu Allah aşkına? Bu çocukların geleceği karartılıyor. Tutuklular normalde üniversite sınavlarına girebiliyorlar, bu çocuklar sınava da alınmıyor. Ne olacak bu? Önümüzdeki 10 yılları ipotek altına alınacak'' sözlerini kaydetti.

MAĞDURLARLA TERAPİ
OLSUN DİYE KONUŞUYORUZ
FETÖ'yle mücadelenin Türkiye'nin geleceğini karartacak şekilde olmayacağını ifade eden Usta, ''Bu nasıl bir mücadele? Bunun kime faydası var? Annelerin yüreği yanıyor. Zulümle abad olunmaz. Devlet yönetimi olarak zulmediyoruz. Bunun içerisinde ben de varım. O anne ne kadar mantıklı şey söylüyor, diyor ki, 'Hava kuvvetleri komutanı oradaki subayların FETÖ'cü olduğunu bilmiyorsa benim çocuğum mu bilecek?'. Anneyle 22 dakika konuşmuşum, artık kapatmak zorunda kaldım. Aslında terapi olsun diye konuşuyoruz, çünkü onun söyleyeceği her şeyi ben zaten biliyorum. Onlarcasını, yüzlercesini dinledik biz bunların. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız lazım. O gece otobüse yer yok diye binemeyen çocuklar kurtuldu. Otobüse binenlerse 7 aydır tutuklu. Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Savcılar, hakimler görevlerini düzgün yapamıyorlar. Vicdani kanaatlerine göre hareket edemiyorlar. Yöneticiler bu ülkede kendi geleceklerinin korkularından milletin çocuğuna eziyet ediyorlar. Cumhurbaşkanı'nın adaletine güveniyoruz. Bu aileleri dinlesinler'' şeklinde konuştu.

Zerrin SOMUNCU