AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Anayasa değişikliği referandumu sürecinde yoğun bir saha çalışması yapacaklarını söyledi. Göksel, ''Samsun, AK Parti'ye her zaman Türkiye ortalamasının 10-15 puanın üzerinde destek verdi. Bu referandumda da ortalamanın yüksek olmasını bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN LOKOMOTİF ŞEHİR
Önceki seçimlerde olduğu gibi AK Parti teşkilatlarının tüm Samsun'a yayılacağını anlatan Göksel, "Seçim koordinasyon merkezlerimizi kuracağız. Tüm teşkilatımız halkımızla iç içe olacak. Milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi, ilçe yönetimleri, sandık ve mahalle yönetimleri komple sahaya girecek ve vatandaşa bire bir yeni Anayasa'nın ne getireceğini, ne manaya geldiğini anlatacağız. Konunun uzmanı hatip ve hatibeler belirledik. Onlara genel merkez tarafından dersler verilecek ve o derslerden sonra onlar da sahaya inip vatandaşa her şeyi anlatacaklar. 60 günlük referandum programımız olacak. O günleri dolu dolu geçirmek zorundayız. Samsun, AK Parti'ye her zaman Türkiye ortalamasının 10-15 puanın üzerinde destek verdi. Bu referandumda da ortalamanın yüksek olmasını bekliyorum. Çünkü Samsun lokomotif bir şehir. Karadeniz'den beklenti çok. En fazla çalışması gereken de biziz'' diye konuştu.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
Vatandaşların spekülasyonlara değil, gerçek bilgilere inanması gerektiğini kaydeden Göksel, ''Vatadaşın da gerçek bilgilere ihtiyaçları var. Bazı spekülatif haberler söz konusu. Eyalet mi oluyoruz, bölünüyoruz, tek adamlık, despotluk, demokrasiden çıkılıyor, rejim değişiyor gibi kirli haberler var. Sadece yönetim şekli değişiyor. Herhangi bir rejim değilikliği yok. Rejimimiz Cumhuriyet'tir. Eyalet sistemi de yok, üniter sistem şeklide devam edeceğiz. Bunları milletimize düzgün anlatmamız lazım'' dedi.

Zerrin SOMUNCU