CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP milletvekillerinin Anayasa görüşmeleri sırasında TBMM'de blok olarak Anayasa değişikliklerine sergiledikleri karşı duruşun aynısını sahada da teşkilatların göstereceğini söyledi. Akcagöz, ''AK Parti bu zamana kadar girdiği bütün seçimleri kazandı. Referandumlardan başarılı çıktı. Ama bu referandum, sırtının yere geleceği ve istediklerinin olmayacağı bir seçim olacak'' ifadelerini kullandı.

EVLERİMİZDE OTURAMAYIZ
Ankara'da gerçekleşen CHP il başkanları toplantısında Anayasa değişikliği maddelerinin uzun uzun ele alındığını kaydeden Akcagöz, ''Referandum kararı verildiğinde CHP teşkilatları da sahaya inip çalışmalarını yapacak. Anayasa değişikliğininin neleri öngördüğü halka yeterince anlatılmıyor ve bu özellikle yapılıyor. Biz bütün maddeleri çok iyi bir şekilde çalıştık. Broşür haline getirdik. Milletvekillerimiz mecliste blok olarak anayasaya karşı bir duruş sergiledi. Aynısını il ve ilçe örgütleri olarak sahada da göstereceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü hesaplaşılmak istenen Cumhuriyet ve anayasal rejim. Bu hesaplaşma yapılırken elbette biz evlerimizde oturamayız. Şu anda Türkiye'nin birçok yerine 'Ayağa kalkıyoruz' eylemleriyle başladık. Biz örgütler olarak referanduma da önümüze gelecek başka bir seçime de hazırız'' diye konuştu.

SIRTLARI YERE GELECEK
AK Parti'nin bu zamana kadar girdiği bütün seçimleri kazandığını söyleyen Akcagöz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Ama bu referandum, sırtının yere geleceği ve istediklerinin olmayacağı bir seçim olacak. Çünkü artık kazın ayağı öyle değil. Bu anayasa değişikliği ne terörü ne de ekonomideki sıkıntıları çözecek. Türkiye Cumhuriyeti tek kişinin iradesine teslim edilemeyecek kadar güzel ve büyük bir ülke. Demokrasimizden ve hukuk devletimizden vazgeçmeyelim. Bunlardan uzaklaşırsak, geriye kazanmamız çok zor olur. Biz parlamenter sistemin aksayan yönlerini biliyoruz. Bunları tamir etmek yerine köklü bir rejim değişikliğine gitmek çok anlamsız. Kimse umudunu kaybetmesin. Bu sandık milletin önüne gelsin, gereken cevabı verecektir.''

Zerrin SOMUNCU