Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, devletin yakın vadede Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren Projesi'ni gündemine almadığını dile getirdi. İktidar milletvekilleri tarafından yıllardır Samsun halkına müjde olarak duyurulan 'Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren' projesinin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında 2017 Yatırım Programı'nda etüt aşamasında yer aldığını ifade eden Tekin, "Projenin vaat edildiği gibi 2020 yılında bitmesi imkansız görünüyor" dedi.

HALKIN GÖZÜNÜ BOYADILAR
Devletin yakın gündeminde bu projenin olmadığını belirten Tekin, "Yaklaşık 5 yıldır iktidar milletvekilleri seçim sahalarında sürekli hızlı tren hattından bahsettiler. 'Proje hazır, ihale yapıldı, yakında bitiyor' gibi söylemlerle halkın gözünü boyadılar. Ancak Resmi Gazete'de yayınlanan 2017 yatırım programı arasında görünüyor ki proje henüz etüt aşamasında. Yani ortada ne ihale ne de denildiği gibi bir ilerleme var. Etüt çalışmasının bu yıl bitmesi de ayrılan ödeneklere bakıldığında zor görünüyor. Yani 2020 yılında bırakın projenin bitmesini etüt çalışmasının yetişmesi bile mucize gibi görünüyor. Diğer yandan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın sitesinde de devletin yakın vadedeki hızlı ve yüksek hızlı tren projeleri arasında bu proje yer almıyor" ifadelerine yer verdi.

YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR
Samsun halkının iktidar milletvekilleri tarafından yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Tekin, "Samsun'da yıllardır tersane üzerinden siyaset yapılmıştı. Evlerden kimlikler toplanmış, herkese iş sözü verilmişti. İşe muhtaç gençlerimizin duyguları ve hayalleriyle oynanmış bu vesileyle halktan oy istenmişti. Şimdi ise tabeladan başka bir şey yok. Bahsi geçen hızlı tren hattı projesinin sonunun da tersane gibi olmamasını temenni ediyor, iktidar milletvekillerini de önce doğru bilgilenmeye sonra dürüst davranarak halkı doğru bilgilendirmeye davet ediyoruz" dedi.