KARA BULUTLAR
20 Ocak 1989. Sabah saat 08.30. Havada kara bulutlar. Yoğun bir kar yağışı. Yollar buzlu. Samsunspor kafilesi, Malatyaspor maçı için karayoluyla Malatya'ya doğru yola çıkacak. Futbolcular aileleriyle vedalaşıp, takım otobüsüne bindi. Nuri Asan, Muzaffer, Mete ve Zoran ile takımın Asım ağabeyi, o otobüsün kendilerine tabut olacağını nerden bilebilirdiki. Otobüs kalktı, arkasından su dökenler vardı.

HAVZA'DA KAZA
Dikkatli gidiyordu Asım kaptan, malum yollar buz, bir yandan da kar yağıyor. Yolda otobüse zincir de takıldı. Saat 10.00 sularında Havza yakınlarında, azrail geliyordu yolun karşısından. Tipi şeklinde yağan kardan dolayı iyice kayganlaşan yolda İbrahim Terzi'nin kullandığı pancar yüklü kamyonla, Samsunspor takım otobüsü kafa kafaya çarpıştı. İşte o gün Samsunspor'un kırmızı beyaz renklerine siyah da eklendi, Türk sporu Samsunspor'a ağladı.

YARALILAR TAŞINDI
Diyarbakır deplasmanına giden Çarşambaspor kafilesi bu kazayı görüp, hemen müdahale etti. Bölgeye gelen cankurtaranlarla yaralılar hastanelere taşınıyordu. Teknik Direktör Nuri Asan, otobüs şoförü Asım Özkan ve kamyonun şoförü İbrahim Terzi olay yerinde can vermişti. Futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu Merzifon Devlet Hastanesi'ne, Mete Adanır da Havza Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda vefat etti.

NE BÜYÜK ACI
Allah'ın ne büyük acıydı bu böyle. Kaptan Emin Kar, Burhanettin, Yüksel, Fatih, Erol, Nasir, Zoran Tomiç, Orhan, Mustafa, Fatih Uraz, Şanver, Kasım, Caner, Ercan, Hakkı, Uğur ile Genel Kaptan Mustafa Mutlu, kulüp görevlisi Yüksel Özan, masör Mehmet ve malzemeci Halil ağır veya hafif yaralı olarak hastanelere taşındı. İlk olarak Merzifon ve Havza Devlet Hastanelerine götürülen yaralılardan bazıları, ardından ise özel araçlarla Samsun'a getirildi.

TOMİÇ DE VEFAT ETTİ
Altı ay komada kalan ve ülkesi Yugoslavya'ya götürülmek istenilen Zoran Tomiç de nakil sırasında vefat etti. Emin Kar, Erol Dinler ve malzemeci Halil Bayraktar sakat kalarak malülen emekli oldu. Burhanettin ise herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen futbolu bıraktı. Yüksel Öğüten, Fatih Uraz, Şanver Göymen, Kasım Çıkla ve Uğur Terzi ise yaralanmalarına rağmen futbola devam etti. O sezon ligin 'Onur Şampiyonu' ilan edilen Samsunspor, federasyon tarafından ligde bırakıldı.