Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'ın ''MHP'ye de bakanlıklar verilebilir'' açıklamasını değerlendirdi. MHP ve AK Parti arasında bir sonraki seçimlerde işbirliği yapılacağının kulislerde daha önce konuşulduğunu söyleyen Tekin, '' MHP şu anda geri dönülmez bir yola doğru gidiyor'' ifadelerini kullandı.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin durup dururken Anayasa çalışmalarına başladığını söyleyen Tekin, ''Bu boşuna yapılmış bir çıkış değildi. Bu bir danışıklık dövüş. 'Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın' gibi boş bir lafla girdi işe. Bir sonraki aşamaların pazarlıkları yapıldı. Bunları zaten el altından duyuyorduk. AKP-MHP arasında bir dahaki seçimlerde işbirliği yapılacak 40 milletvekilini MHP, diğer 20'yi de AKP'nin kabul edeceği 20 MHP'li diye konuşulmuştu. Şu anda da Başbakan MHP'de gevşeklik olmasın diye yem atıyor. Anayasa çalışmalarında son turdayız çünkü. MHP şu anda geri dönülmez bir yola doğru gidiyor. Bahçeli'nin hırslıyla MHP yok etme pozisyonuna gidiyor. AKP'yle birleşmesi, Anayasa'da olumlu oy kullanması düşünüldüğünde şartlar MHP'yi yok edecek. Bundan sonra eğer sistem geçerse Başkanın sözüm ona Cumhurbaşkanının yapacağı tüm eksiler MHP'ye de geçecek. MHP'li kabine saraya bağlı olur. Nihayetinde AKP'li bakanların hatta başbakanın bir şey mi yaptığını zannediyorsunuz? Zaten MHP teslim olmuş vaziyette, nasıl bakanlık verilecek de hayır diyecek?'' diye konuştu.

MHP İŞBİRLİKSİZ
BARAJ ALTINDA KALIR
MHP'nin bundan sonraki süreçte AK Parti ile işbirliği yapmak zorunda olduğunu ifade eden Tekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Aksi takdirde baraj altında kalır. MHP tabanının ulvi hedefi Erdoğan'ı başkan yapmak mıydı? 6 ay önce bunu MHP'lilere söyleseydik şiddetle red ederlerdi. Rüyalarında görseler inanmazlardı. Bugün çaresizlikten boyun eğiyorlar. Bu çaresizlik de ülkemizi laik demokratik hukuk devleti olmaktan çıkarıyor. 3. dünya ülkesi konumuna getiriyor. Burada sadece MHP, AKP'li milletvekilleri ya da CHP yok olmuyor. Türkiye'nin sistemi yok oluyor. Sıkıntı gelecek nesiller için. Bugün mevkisini makamını koruyanlar için değil. Ben inanıyorum ki önümüzdeki seçimlerden sonra AKP'de kendinin her dediğini yapan, kullanılmış mendil gibi atılan milletvekilleriyle dolu olacak. Meclisin dörtte üçünü yok edecek. Gelenler de biat edenler olacak. Görünen köy kılavuz istemez.''

Zerrin SOMUNCU