AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin referandum aralığında kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Milletimizin vekilleri olarak bizler, verilen görevi en güzel şekilde yaptık. Artık, söz de karar da aziz milletimizin" dedi.

ÖNCE CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN ONAYLAYACAK
TBMM'nin hazırlayacağı raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ve en geç 60 gün sonra da referandum yapılacağını kaydeden Köktaş, ''CHP ve HDP'lilerin mecliste tüm engellemelerine rağmen, AK Parti ve MHP milletvekillerinin dik duruşu ve kararlı çalışmalarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 339 oy ile kabul edildi. Milletimizin vekilleri olarak bizler, verilen görevi en güzel bir şekilde yaptık. Artık, söz de karar da aziz milletimizin. Son mührü vuracak olan halkımızdır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca Türk milleti, sandık her önüne geldiğinde engin feraseti, aklı ve vicdanıyla her zaman istisnasız en doğru kararı verdi. Bu anayasa değişikliği konusunda da en doğru kararı verecek, ülkemiz için en doğru tercihi yapacak" dedi.

VESAYET KALINTILARI
TEMİZLENECEK
Türkiye'nin IMF yönetimindeki siyasetten ve yarınını göremeyen bir ülkeden 2053, 2071 yıllarının hesabını yapan bir ülke haline geldiğini söyleyen Köktaş ''O günkü Türkiye'yle şimdiki Türkiye arasında hiç kimsenin inkar edemeyeceği ciddi ve olumlu farklar AK Parti iktidarıyla oluşturuldu. Şimdi AK Parti olarak istiyoruz ki geçtiğimiz bu 14 yıllık istikrar uzun yıllar sürsün, geçmişin karanlık siyasetinin verdiği krizlerle ülkemiz uğraşmasın. 1960'dan beri Anayasa hep vesayet hükümleriyle ortaya konuldu ve milli iradenin hakkı sınırlandı. İşte bu Anayasa değişikliğiyle son vesayet kalıntılarını da Anayasadan temizlenecek, ortadan kalkacak. Milli hakimiyeti tamamen etkin hale gelecek. Ülke yönetimine zaman ekonomisi sağlayarak yapılacak çalışmaların daha kısa sürede bitmesine olanak verecek. Bürokrasiyle siyaset arasındaki ayrışma son bulacak. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle siyasetteki didişme, çift başlılık ortadan kalkacak, kararların hızlı verilmesini sağlayacak. Bu da Türkiye'nin yönetim sistemini daha da güçlendirecek'' ifadelerini kullandı.