Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde 'Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yeter Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 'Halep'te insanlar anasını, babasını kaybetti. Sevmeye kıyamadığı evlatları enkaz altında kaldı. Vahşice öldürüldüler. Bu kardeşlerimizin hepsi Müslüman ve her şeye ihtiyaçları var. Onlar orada bu huzursuzluğu, işkenceyi yaşarken, kanlı gözyaşları akarken, bizim burada rahat etmemiz mümkün mü? İşte Ordu'da duyarlı insanları bir araya gelerek, az da olsa yardımlar göndermeye karar verdiler. Yapılan yardımlar birçok insanın hayatta kalmasına vesile olacak ve hayata ümitle sarılacaklar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada, 'İnsani Yardım Vakfı Ordu şubesi Ordu'dan Halep'e 21 adet tır gönderdi. İlimizden sadece Suriye'ye 40'ın üzerinde tır gitti. Özel ilaçlar, özel giyim eşyaları, özel battaniyelerin ve vasıflı eşyaların doldurulduğu, normal kömür hesabıyla bakıldığı zaman 8, un hesabıyla bakıldığında 7 tıra tekabül eden vasıflı bir tır. Bu çerçevede de Ordu'daki sivil toplum örgütlerimiz kermesler düzenlemek suretiyle ilk başta Elif-Der olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerimiz 77 bin TL civarında nakit para toplamışlardı. Bunu daha önce belirtmiştik. İnsani Yardım Vakfı gerekli organizasyonu yaptı ve talep edilen ne tür eşya, ilaç var ise onları buraya doldurdular. Hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, yardım tırı Halep'e ulaştırılmak üzere uğurlandı.