CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin , Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak referandum sürecini değerlendirdi.

BU KADAR YETKİ VERİLMEZ
Bu süreçte CHP'ye büyük görev düştüğünü ve partisinin motor güç olacağını ifade eden Tekin, "Ülkenin geleceğinden, demokrasinin yok olmasından endişe duyan tüm kesimlere hitap edileceğiz. Buna 'Milli Birlik Platformu' öncülüğü demekte fayda var. Bu sorumluluk CHP'nin olduğu kadar, yarınlara çağdaş, demokrat bir ülke bırakmak isteyen toplumun tüm kesimlerinin görevi. Unutmayalım ki bu kadar yetki padişaha bile verilmez. Hukuksuz yetkiyi evliyaya da versen kral olur. Biz bir Ortadoğu ülkesinde veya Abdülhamit döneminde yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

HANGİ SORUNU ÇÖZECEK?
Anayasa değişikliğinde referandum sürecini değerlendiren Tekin, şu ifadelere yer verdi: "Bu çağda tüm dünya ileri giderken, geriye gitmek ülkemize yakışmaz. MHP'ye oy vermeyi düşünen insanlar Sayın Erdoğan'a verilen bu yetkilerden rahatsız. Neresinden bakarsanız bakın kaba, kılıfa sığmayan bir anlayışla tek adam rejimine doğru gidiliyor. Bu değişiklik neyi, nasıl çözecek belli değil. Ülkenin geleceğinden, yaşamından endişe eden herkesin sorumluluk duygusuyla 'hayır' diyeceğine inanıyoruz."

Pirsu DÜZGÜN