AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ve AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan'ın partinin genel merkezi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda teşkilat yenilenmesi kararı gerekçesiyle istifalarının istendiğini söyledi. Başkan Göksel, ''Bu ilk defa olan bir şey değil. Belki de beş yüzüncüdür. AK Parti teşkilatları kendisini sürekli bu şekilde yeniliyor'' ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATLAR YENİLENİYOR
Havza ve Atakum ilçe teşkilatlarının istifalarının AK Parti Genel Merkezi tarafından istediğini kaydeden Göksel, ''Başkan ister istifa etsin isterse etmesin, yönetim kurulu MYK'da otomatikman görevinden alınacak veya düşürülecek. Genel merkez Havza ve Atakum teşkilatılarının istifasını isterken bize bir gerekçe söylemedi. Sahada yapılan çalışmalar neticesinde teşkilatların yenilenmesine karar verildi. Genel merkez 'ilçe teşkilatını yenileyin' dediğinde 'neden?' diye soramıyorsunuz. Bir cevabı yok çünkü. Yaptıkları çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bir sonuçla yenileme sürecine girildi. Bu ilk defa olan bir şey değil. Belki de beş yüzüncüdür. AK Parti teşkilatları kendisini sürekli bu şekilde yeniliyor. Baktığınızda sadece Samsun'da değil, Türkiye'de değişimler olmuştur. İstifa etmezse görevden alınır ve görevi düşer'' diye konuştu.

BİR KİŞİYE BAĞLI DEĞİLİZ
AK Parti teşkilatlarının güçlü bir yapısı olduğunu söyleyen Göksel, ''Samsun'da da 200 bin üyemiz var. Bu işlerde bir kişiye bağlı değiliz. Bir kişi varsa başarılıyız, yoksa başarısızız diye bir şey yok. Bu benim için de geçerli. Genel bir yapımız var, bu yapı içerisinde de herkes görevini en iyi şekilde yapmakla yükümlü. Çok aktif bir teşkilatımız var. Devam eder gideriz'' dedi.

Zerrin SOMUNCU