Yeni açılan Günübirlik Serviste gelen hastalara uygulanması gereken küçük cerrahi müdahaleler, yatış işlemleri yapılmadan kısa sürede konusunda uzman sağlık personeli tarafından yapılacak, aynı gün içerisinde hastalar evlerine gidebilecek. 24 yatak bulunan Günübirlik Serviste hastalara esdoskopi, sistoskopi ve günübirlik cerrahiler yapılacak.
Gazi Devlet Hastanesinde açılan Günübirlik Servisin açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Gazi Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Mahmut Ulubay, Hastane Müdürü Sinan Gülten, hastane çalışanları, doktorlar ve hemşireler katıldı.

'180 bin TL'lik servisi 10 bin TL'ye mal ettik'
Açılış öncesi konuşan Gazi Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Mahmut Ulubay, 'Günübirlik Servisimiz, hastalarımızın aynı gün içerisinde gelip, tedavi olup, yatmaya gerek kalmadan gittiği servistir. Burada 3 ayrı dalda hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bir tanesi endoskopi, diğeri sistoskopi ve günübirlik cerrahiler olacaktır. Burada toplam 4 tane işlem odası, 24 yatak ile beraber hizmet vereceğiz. Buraya toplam 180 bin TL para harcandı. Ama biz kendi atölyemizde kullandığımız malzemelerle beraber yaklaşık 10 bin TL civarında bir maliyetle birlikte bütün teçhizatı biz kendimiz yaptık' dedi.
Açılan Günübirlik Servisin ameliyathaneleri rahatlatacağını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Hem ameliyathanelerin rahatlatılması hem de hastaların gereksiz bir gece kalması yerine günübirlik bir ortamda gelen hastanın, karar verilmiş, teşhisi konulmuş hastaların burada gerekli küçük operasyonlar yapılarak gece olmadan buradan evine gönderildiği bir ünitedir. Bu hem diğer üniteleri rahatlatacak hem de hastaların konforu artacak' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Şahin ve beraberindekiler kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Günübirlik Servis gezildi.