Mehmet Sıddık Kılınçer, yaban hayvanlarının kış aylarında olumsuz etkilenmelerini engellemek için yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının olumsuz hava şartları nedeniyle doğabilecek hayvan ölümlerinin önüne geçmek olduğunu belirten Kılınçer, 'Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yaban hayvanlarının olumsuz kış şartlarında açlığa bağlı ölümlerinin önüne geçmek, besin zinciri halkasını korumak, yırtıcı ve insanlara zarar verecek yaban hayvanlarını yerleşim yerlerinden uzak tutmak, ağır kış şartlarının yaban hayatına olumsuz etkilerini en aza indirmek maksadıyla Yaban Hayatı Destek Planları hazırlanmıştır. Bu kapsamda 11. Bölge Müdürlüğü tarafından da Yaban Hayatı Destekleme Planı hazırlanmış ve uygulamaya geçilmiştir' dedi.

'5 ilde 32 ton yem doğaya bırakıldı'
Müdürlüklerinin kapsadığı 5 ilde toplam 32 ton yemi doğaya bıraktıklarının altını çizen Kılınçer, 'Tüm yurtta olduğu gibi bölgemizi de etkisi altına alan yoğun kış şartlarının yaban hayatına olan etkisini azaltmak amacıyla yemleme çalışmaları başlamıştır. Bugüne kadar Samsun'da farklı sahalarda yaklaşık 12 ton yem araziye bırakılmıştır. Aynı şekilde Bölge Müdürlüğümüze bağlı Amasya ilinde 6 ton, Çorum'da 7,5 ton, Ordu'da 1,5 ton ve Tokat'ta 5 ton yem araziye bırakılmıştır. İklim koşullarının kötü olduğu dönemlerde yemleme çalışmalarına devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokak hayvanları için uygun noktalara yiyecek bırakmaları ya da Bölge Müdürlüğümüz ekiplerine teslim etmeleri çalışmalarımızı destekleyecektir. 2016-2017 Kış döneminde yaklaşık 45 ton yemin doğaya bırakılması planlanmıştır' diye konuştu.