Suriye'deki savaşta mağdur olan insanlar için düzenlenen yardım kampanyaları devam ediyor. Bu kapsamda Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği tarafından başlatılan 'Halep İçin Uzat Elini' kampanyası ile 8 TIR yardım toplandı. Samsun'dan yola çıkan 8 TIR için dün Semerkand Vakfı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali İbrahim Şahin, Semerkant Samsun Şube Başkanı Zekai Murzioğlu, vakıf ve dernek çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

BİZDEN BAŞKA KİMSE DUYARLI DEĞİL
8 TIR yardım daha toplayan Samsun halkına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali İbrahim Şahin, 'Bir kamyonu doldurmak çok zorken, 8 TIR'ı dolduran necip millete teşekkür ediyorum. Burada 2 dakika konuşmaları dinlerken, soğuk havada titredik, bir an önce konuşmalar bitsin de 'yavrularımızı üşütmeyelim' derken, empati yaptım. Halep'te yaşayanların sorunlarına bizim dışımızda kimse duyarlı değil. Bu necip ve kahraman millet sadece Türkiye sınırlarında değil gönül coğrafyamızdaki insanlarla da ilgileniyor. Eğer biz ensar ruhuyla hareket edemezsek, Allah o muhacirleri başka birilerine gönderir. Samsun halkının bu duyarlılığı, insanın gözlerini yaşartıyor, göğsümüz kabarıyor. Vatana, millete, bayrağa göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizden beklentisi olanların beklentisini asla boşa çıkarmayacağız' ifadelerini kullandı.

KAYITSIZ KALAMAYIZ
Semerkant Samsun Şube Başkanı Zekai Murzioğlu, törende yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Bizim İstanbul'dan, Konya'dan, Samsun'dan farklı göremeyeceğimiz Şam, Halep, Bağdat ve Kerkük zulüm altında inlerken, bizlerin buna kayıtsız kalması mümkün değil. Bugün bölgemizdeki yardımseverlerin destekleriyle yüklenen 8 TIR ile Suriyeli kardeşlerimize gıda, giyim başta olmak üzere insani yardım malzemeleri gönderiyoruz." Konuşmaların ardından 8 TIR yardım, dualarla Halep'e uğurlandı.

Zeynep Irmak ÖCAL