Sanat hayatına devam ederken bir yandan da Samsun Atatürk Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışan 3 çocuk babası Yüksel Yalvaç, 22 kişisel sergi açıp, 50'nin üzerinde karma sergiye katıldı. Yalvaç. "Amacım; Türkiye ve dünya sanatına katkıda bulunmak" dedi.

ÇOCUK YAŞLARDA BAŞLADI
Henüz daha çocukken yeteneğinin farkına vardığını söyleyen Yalvaç, "Daha çocuk yaşlardayken eve gelen misafir kadınların tülbentlerindeki renkler, boncuklar hep dikkatimi çekerdi. Renkli şeylere çok fazla hayranlık duyardım ve renkli kalem gördüğümde duygulanırdım, imkanlar o zamanlar daha kısıtlıydı. O dönemlerde doğadan yararlanarak renk elde eder ve çalışmalar yapardım" dedi.

22 KİŞİSEL SERGİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni 1991 yılında kazandıktan sonra sanata karşı iyice heveslendiğini belirten Yalvaç, "22 kişisel resim sergisi açtım. Şırnak'tan İstanbul'a, Ankara'dan İzmir'e Türkiye'nin onlarca şehrinde resim sergileri açtım ve sanata olan ilgim asla kaybolmadı" dedi.

SANATÇI BABAYA SANATÇI EVLAT
Sanata olan yatkınlığının çocuklarını iyi yönde etkilediğini ifade eden Yalvaç, "Büyük kızım İlben müzik öğretmeni oldu. O da sanatsal çalışmalarına devam ediyor ve viyola, keman, piyano gibi kurslar veriyor, yeni öğrenciler yetiştiriyor. Küçük çocuklarım ise sanatsal yönden oldukça yetenekliler. Onlar da umarım sanatın diğer dallarında ülkeye hizmet edecek" diye konuştu.

Tayfur KARA