Her kar yağışında karla mücadele ekiplerinin gece gündüz aralıksız görev yaptığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ''Kış mevsimi gelmeden önce belediyemizde toplantılar yaparak kar yağışında görev yapacak ekiplerimizi ve araçlarımızı belirliyoruz. Bu da meteoroloji tahminleri ve kar tanelerinin yere düşmeye başladığı anda karla mücadele ekiplerini harekete geçiriyor. Bu çalışmalarımız da karla mücadele konusunda bizlere avantaj sağlıyor" dedi.

İlçenin 62 mahallesinin tamamında teyakkuza geçerek çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Togar, "Kırsal mahallelerdeki kar kalınlığı merkeze göre üç dört kat fazla olması ekiplerimizin işini güçleştirse de dur durak bilmeyen personelimiz yoların açılması için büyük gayret sarf ediyor. Hava sıcaklığının eksiye düşmesi durumunda ise ilçede, dondurucu soğuğa karşın 7/24 görev yapan karla mücadele ekipleri ilçe genelindeki tüm yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Yine Belediyemize ait ekiplerimiz kaldırımlarda ve toplu kullanım alanlarının önünde kar temizleme çalışması yürütüyor. Diğer taraftan hasta vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışan 112 acil ekipleri ile iletişim içinde hareket eden ekiplerimiz hastalarımıza ulaşılma konusunda ambulanslara öncülük ederek yolları açıyor'' diye konuştu.

rrr

TÜM EKİPLER SEFERBER
Geniş bir ulaşım ağına rağmen karla mücadele çalışmalarında istenilen sonucu elde ettiklerini dile getiren Başkan Togar, '3 gün boyunca gece gündüz demeden ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarımızı sürdürerek vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için elinden geleni yapmıştır. Özellikle kar yağışının durması ile çalışmalardan tam başarı elde edilmiştir. 'Tekkeköy bizim evimizdir' mantığı ile gece gündüz dur durak bilmeden büyük bir özveriyle karla mücadele çalışmaları yürüten ekiplerimize teşekkür ediyorum' dedi.