Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından 25 Kasım 2016'da temeli atılan Samsun-Çarşamba Devlet Yolu Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü'ndeki çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na yetiştirilmesi planlanan yolda devam eden çalışmaların bir kısmı, belirlenen bitiş tarihinden önce hizmete girecek. Projenin son durumunu öğrenmek için Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin'i ziyaret eden Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, kavşak çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Müdür Keskin'den brifing alan Kubalı, Samsun-Kavak Devlet Yolu Kürtün Katlı Kavşağı ve bağlantı yollarında çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, 1 Nisan 2016 tarihinde başlayan projenin 30 Haziran'da biteceğini kaydetti. Kubalı, 'Petrol Ofisi Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor. 10 Ekim 2016'da başlayan çalışmaların, 30 Nisan'da bitirileceği planlanmıştı. Yoğun şekilde devam eden çalışmalardan dolayı yolun 30 Mart itibariyle tamamlanması ve trafiğe açılaması planlanıyor. Örnek Sanayi Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü'nde de çalışmalar sürüyor. 1 Ocak 2017'de başlayan projenin, 31 Mayıs tarihinde bitirilmesi planlanmıştı ancak 30 Nisan'da çalışmanın tamamlanması ve yolun trafiğe açılması hedefleniyor' dedi.

ASFALT YENİLEME İŞLERİ SÜRÜYOR
Samsun'un en işlek güzergahlarından biri olan Tekkeköy yolunda da ekiplerin yoğun şekilde çalışma yaptığını kaydeden Kubalı, 1 Ağustos 2016'da başlayan çalışmaların, olimpiyatlardan önce bitirilmesinin hedeflendiğini, bunun için projenin 30 Haziran 2017'de tamamlanıp, yolun trafiğe açılacağını söyledi. Kubalı, 'Samsun-Çarşamba yolunda devam eden köprü çalışmalarının yanı sıra asfalt yenileme işleri de sürüyor. Havaalanı Kavşak Köprüsü de, Samsun için önemli bir nokta. Burada da çalışmalar sürüyor, 10 Ağustos 2016'da başlayan projenin, 31 Mayıs 2017'de tamamlanması planlanıyor' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL