Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu gruba ABD'nin zırhlı araç verdiğini açıklaması Trump döneminde de PKK ve DEAŞ konusundaki politikalarının aynı şekilde süreceğini bir kez daha gösterdi.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, 21 Ocak tarihli "Ne değişecek?.." başlıklı yazısında ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin törenindeki konuşmasına atıfta bulunarak, "Trump, konuşmasını sürdürürken, ekrana Obama'nın müstehzi gülüşü geldi... "Radikal İslam" dediğinde, lafı nereye getirecek, diye bekledim. "Terör"le özdeşleştirdi, radikal yaklaşımı... Ne Suriye ne Irak ne Rusya ne de Türkiye'den tek söz yok!.. Anlayacağınız, Amerikan derin devletinin PKK ve DEAŞ konusundaki politikaları sürecek... Yani, "Garp cephesi"nde değişen bir şey olmayacak!.." ifadelerine yer vermişti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Galloway da YPG'ye destek verdiklerini doğrulayarak, 'Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka'ya ilerlerken DEAŞ'ın el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak' ifadelerini kullandı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ