Dün sabah raylı sistem hattında meydana gelen buzlanma ve hava şartlarının ağırlaşması nedeniyle raylı sistem hattı hizmet verememiş, ekiplerin kesintisiz çalışması ile birlikte saat 17.30'dan itibaren Üniversite-Tekkeköy arasında hizmet vermeye başlamıştı. Gece ekipler ara vermeden Gar-Tekkeköy hattını üzerinde çalışmalarına devam ederek raylı sistem hattını güvenli ulaşıma hazır hale getirdi.
Ekiplerin yoğun mesai harcadığı çalışmaların ardından raylı sistem hattında gece servis dışı tramvaylar çalıştırılarak donma olma ihtimali önlem alındı ve sabah 06.15 itibariyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Tekkeköy arasında hizmet vermeye başladı.
Dün raylı sistemin hizmet verememesi sonucu vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Samulaş A.Ş. tarafından E1 Ekspres araçları gün boyu tam kapasite ile toplu ulaşım hizmeti verdi. Ayrıca yağan kar yağışının etkili olduğu 3 gün boyunca, vatandaşa kesintisiz hizmet vermek için seferber olan Samulaş, Samsun şehir merkezinde hizmet aksayan noktalarda alternatif taşımacılık yaparak vatandaşların Atakum bölgesi ile şehir merkezi arasında toplu ulaşımdan faydalanmalarını sağladı.
Samulaş'tan yapılan açıklamada 02 Şubat Perşembe saat 11.00 itibariyle ringlerdeki son durum hakkında şu bilgiler verildi: "R4 Baruthane ve Kalkanca ringi ortak sefer yapmaktadır. R5 Alaçam Caddesi hattı sorunsuz hizmet vermektedir. R6-Balaç-Beypınar hattı sorunsuz hizmet vermektedir. R7-Kamalı hattı Kamalı Mahallesi'ne hizmet verememektedir. R8-Alanlı Ring Karagöl Mahallesi hariç hizmet vermektedir. R9-Demirkent hattı sorunsuz hizmet vermektedir. R10 - Pelitköy hattı saatte bir sefer ile hizmet vermektedir. R11-Görevli hattı sorunsuz hizmet vermektedir. R12 -Taflan hattı sorunsuz hizmet vermektedir. R13 -Korupark Ringi hizmet vermemektedir. R21 -Tekkeköy hattı sorunsuz hizmet vermektedir. R25-Hasköy hattı sorunsuz hizmet vermektedir. E1 Ekspres hattı sorunsuz hizmet vermektedir."