Önceki gün Salıpazarı İlçesi Esatçiftliği Mahallesi'nde bulunan evinden öğle saatlerinde çıkan ve kendisinden haber alınamayan 60 yaşındaki alzheimer hastası Mustafa Demirci'nin ailesi, durumu hemen jandarmaya bildirdi. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı askerleri, ilçe emniyet amirliği polisleri ve AFAD ekiplerinin sabaha kadar yaptığı çalışmalarda, yaşlı adamın izine rastlanamadı. Yaşlı adamın üzerinde telefon olduğunu öğrenen arama ekipleri, kendisiyle iletişime geçerek hem sağlık durumu hakkında bilgi aldılar hem de yer tespiti noktasında uğraş verdiler.

HELİKOPTER ARAMALARA DESTEK VERDİ
Sabaha doğru bir vatandaşın Yeşil Mahallesi civarında siyah montlu birini gördüğünü söylemesi üzerine ekipler, aramayı bu alanda yoğunlaştırdı. Aramalar sonuçsuz kalınca Samsun Vali Yardımcısı ve Salıpazarı Kaymakam Vekili Hakan Kubalı'nın talimatıyla AFAD ekiplerinin sayısı arttırıldı, alanda drone uçuruldu ve sahil güvenlikten bir helikopter aramalara destek verdi. Havadan ve karadan yapılan aramaların ardından yaşlı adam yaklaşık bir gün sonra ormanlık alanda donmak üzereyken bulundu. İlçe devlet hastanesine kaldırılan yaşlı adamının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Arama kurtarma çalışmalarını en başından beri takip eden ve destek veren Kubalı, özverili çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti.

Zeynep Irmak ÖCAL