Geçtiğimiz yıl İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) tarafından başlatılan 'Minik duvarları yıkalım' projesiyle cezaevlerinde anneleri ile birlikte yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocuklara oyuncak, kıyafet, çocuk bakım ürünleri ve ihtiyaç malzemelerini ulaştırıldı.

KARAASLAN'DAN TEBRİK
AK Parti Genel Merkezi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından, kuruluşların projelerini desteklemek ve ödüllendirmek amacıyla başlatılan 'Yılın sivil toplum farkındalık ödülleri' organizasyonunda bu proje 'Yardımlaşma ve İnsani yardım' dalında iki bin proje arasında dereceye girerek ödüle layık görüldü. Projenin ödülünü Başbakan Binali Yıldırım, SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel'e takdim etti. Ödül nedeniyle SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel ve yönetim kurulu üyelelerini ağırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da kendilerini tebrik etti.

BU ÖDÜL SAMSUNLULARIN
SAMDEF Genel Başkanı Şenel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Öncelikle projemizin mimarı yönetim kurulu üyemiz Yeşim Sarıtaş hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. SAMDEF olarak böyle bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyoruz. SAMDEF başta olmak üzere SAYSİAD ve ÇADEF'in de katkılarıyla temin ettiğimiz malzemeleri başta Samsun olmak üzere birçok cezaevine teslim ettik. Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmenin onurunu yaşıyoruz. Ödülü bize teslim edildi ama biz bu ödülü öncelikle projemizi destekleyenler başta olmak üzere tüm Samsunlular adına kabul ettik. Bu gurur bizimle beraber Samsunlulara aittir."

Ümit CEYLAN